Zelfbouw

Bij zelfbouw koopt u een gebouw of een kavel en bouwt daar een eigen huis. Alleen of samen met anderen. In Haarlem zijn er meer mogelijkheden om een eigen huis of appartement te bouwen. Klushuizen, kantoortransformaties, casco-bouwen vallen ook onder de noemer zelfbouw. Net als vernieuwende vormen van bewonersparticipatie bij de bouw van woningen. De gemeente heeft zelf weinig grondlocaties beschikbaar, maar u kunt zelf ook grond of vastgoedobjecten verwerven via de particuliere grond- en vastgoedeigenaren.

Aanbod

Op het moment dat de gemeente een pand of een kavel voor particuliere bouwers verkoopt, wordt dat bekend gemaakt via de makelaar (onder andere op funda.nl) en op de website. Wilt u op de hoogte blijven van de verkoop van kavels en vastgoed door de gemeente? U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief Verkoop (on)roerende goederen via haarlem.nl/nieuwsberichten-per-e-mail/.

Ground8 creƫert broedplaatsen waar bedrijven, ondernemers en actieve bewoners in de buurt kunnen experimenteren en met elkaar kunnen zoeken naar duurzame en innovatieve oplossingen voor complexe problemen. Ground8 ondersteunt zelfbouw in Haarlem met events en het beheren van een community: de zelfbouwzwerm. Hier kunnen zelfbouwers kennis vinden en delen over locaties en het proces dat bij zelfbouw hoort. Zo ontstaan woonprojecten waar bewoners een beslissende invloed hebben op de eigen woning en de woonomgeving. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de zelfbouwzwerm? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van Ground8.

Op de aparte pagina's hieronder staan een aantal documenten met meer informatie over bijvoorbeeld de verkoop en duurzaam bouwen.


Een ogenblik geduld a.u.b.
De projecten worden geladen...