Woning vinden in Haarlem

Bent u op zoek naar een woning in Haarlem? Voor huurwoningen in de sociale en de vrije sector van woningcorporaties kunt u terecht bij Woonservice. Het aanbod voor particuliere huur- en koopwoningen vindt u op websites van makelaars in Haarlem en op woningwebsites.

Huurwoningen in de sociale sector

Bent u op zoek naar een woning met een huur onder de € 737,14 per maand? Dan kunt u zich inschrijven op de website van Woonservice. Woonservice verdeelt de sociale huurwoningen van de woningcorporaties in de regio Zuid-Kennemerland. Op de website van Woonservice kunt u ook het woningaanbod bekijken en reageren op de aangeboden woningen. Voor het huren van een woning onder de € 737,14 per maand heeft u een huisvestingsvergunning nodig. Ook als het om een particuliere woning gaat. In veel gevallen is een huurcontract voldoende. Lees meer over de huisvestingsvergunning.

Mijn woonservice

Urgentie voor een sociale huurwoning

Met een urgentieverklaring krijgt u voorrang bij het zoeken van een sociale huurwoning. Alleen mensen die in een noodsituatie zitten en dringend een andere woning nodig hebben kunnen voor een urgentie in aanmerking komen. Voor het verstrekken van urgenties voor een sociale huurwoning kunt u een adviesgesprek aanvragen bij het Vierde Huis. Het Vierde Huis behandelt voor de regio Zuid-Kennemerland de urgentieaanvragen. Op de website van het Vierde Huis vindt u meer informatie. U kunt ook bellen met het klantcontactcentrum van Woonservice (0900 - 040 08 00) voor meer informatie.

Meer informatie Het Vierde Huis

Huurwoningen in de vrije sector

De woningcorporaties bieden ook vrije sectorwoningen (woningen met een huur boven de € 737,14 per maand) aan. Als er aanbod is worden deze vrije sectorwoningen ook bij Woonservice aangeboden. Ook op diverse woningwebsites zijn woningen in de vrije sector te vinden. Voor het huren van een vrije sector woning is geen huisvestingsvergunning nodig.

Mijn woonservice

Nieuwbouwaanbod

Diverse partijen bouwen in Haarlem nieuwe woningen die in de huur of verkoop gaan. Het aanbod wordt op verschillende woningwebsites of via de projecten en makelaars aangeboden. In Haarlem is er ook (beperkte) mogelijkheid om zelf woningen te bouwen. Meer informatie staat op de pagina over zelfbouw.