Werk en inkomen

Financiële en economische zelfredzaamheid voor iedereen. Daar streeft de gemeente naar voor al haar inwoners. Werk is hiervoor de sleutel, maar ook met tijdelijke inkomensondersteuning en hulp bij schulden kunnen inwoners van Haarlem en Zandvoort aan hun toekomst werken. De afdeling Werk en Inkomen (WI) zet zich hier elke dag weer voor in.

Financieel en economisch zelfredzaam

We helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk, al dan niet in een beschutte werkomgeving. Voor inwoners die tijdelijk niet in hun eigen inkomen kunnen voorzien, hebben we een financieel vangnet. Hun aanvragen handelen we snel, efficiënt en zakelijk af. Met voorlichting, kortdurend budgetbeheer en schuldhulpverlening helpen en houden we mensen uit de schulden, zodat ze zich weer zelf kunnen redden.

Sinds de gemeente verantwoordelijk is voor alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, werken we met veel nieuwe wet- en regelgeving. Onze medewerkers kunnen snel schakelen tussen politiek, beleid en uitvoering, ook in projecten die we met andere afdelingen uitvoeren. En altijd weer voor hetzelfde doel: financiële en economische zelfredzaam voor iedereen.