Vind je baan bij Haarlem

Wie bij ons komt werken geniet van onze stad Haarlem, is slagvaardig, flexibel en innovatief!
Als jij jezelf in deze eigenschappen herkent, krijg je in Haarlem volop de ruimte om je te profileren en te ontwikkelen. Het nieuwe werken staat bij ons centraal, en om- of bijscholen wordt gestimuleerd. Je werkt voor de inwoner en het belang van de stad staat voorop. Een continu veranderende hardwerkende organisatie. Wil jij meewerken aan een moderne, stimulerende en ondernemende organisatie, dan is werken bij de gemeente Haarlem wat voor jou!

Vacatureoverzicht

Abonnement op vacaturenieuws

Vind je onze organisatie een uitdaging, maar staat jouw droombaan er niet bij? Neem dan een abonnement op het vacaturenieuws. Vul je gegevens in en geef aan in welke functietypes je geïnteresseerd bent. Je ontvangt dan de voor jou relevante vacatures in je mailbox. Wanneer je dit niet aangeeft, ontvang je alle vacatures.

Stageplaats

Voor verschillende werkvelden bestaat de mogelijkheid om stage te lopen bij 1 van de gemeentelijke afdelingen. Haarlem biedt stageplaatsen voor studenten in diverse studierichtingen. Er zijn plaatsen op zowel MBO-, HBO- als WO-niveau. Het kan gaan om een eerste kennismaking met werken bij de overheid, maar ook om een stage met een specifieke opdracht of een afstudeerstage.
Voor meer informatie kun je mailen naar stagebureau@haarlem.nl.

Veelgestelde vragen over stage

Waarom stage bij Haarlem?

Werken bij Haarlem betekent werken voor een veelzijdige leefbare stad met een innovatief klimaat en een sterke spilfunctie in de regio.
De gemeente Haarlem heeft te maken met onderwerpen die maatschappelijk van groot belang zijn en het leven, wonen en werken van vele mensen beïnvloeden.
Als ambtenaar heb je op verschillende manieren de mogelijkheid om de producten en diensten voor de stad en haar inwoners zelf te sturen. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld de infrastructuur, werkgelegenheid of het onderwijs, maar ook aan bijvoorbeeld het sociale klimaat in de stad.
Werken bij Haarlem is daardoor boeiend en uitdagend. 

Welke stages biedt de gemeente Haarlem?

De gemeente Haarlem biedt stages op verschillende niveaus aan. Zowel op MBO-, HBO- als WO-niveau. Om iedere student een goed aansluitende stage aan te kunnen bieden verschillen ook de vormen van de stages.

 • Snuffelstage: kom een kijkje nemen binnen de gemeente
 • Meeloopstage: leer de werkzaamheden kennen
 • Meewerkstage: pas je opgedane kennis toe
 • Afstudeerstage: rond je opleiding af met een onderzoek
 • Werkervaringsplek: hierbij kun je als werkzoekende werkervaring opdoen of in stand houden.
 • Wij bieden geen BBL-leerwerkplekken. 

Met welke studierichting kun je bij Haarlem stage lopen?

Wij hebben interessante stageplaatsen binnen verschillende studierichtingen, zoals:

 • Communicatie, journalistiek, grafische vorming
 • Bedrijfskunde, bestuurskunde
 • Beleid en management
 • Informatie technologie
 • HRM
 • Rechten (staatsrecht, bestuursrecht)
 • SJD, MWD
 • Secretarieel/administratief
 • Planologie, verkeerskunde, vastgoed.

Staat jouw opleiding er niet tussen? Neem dan contact op met het Stagebureau (stagebureau@haarlem.nl) om te vragen of er toch mogelijkheden zijn.

Wat is de stagevergoeding?

De hoogte van stagevergoeding is afhankelijk van het type stage, je opleidingsniveau en hoeveel uur je stage loopt in de week. De stagevergoeding bedraagt minimaal € 210 tot maximaal € 410 bruto per maand. Dit bedrag is gebaseerd op een werkweek van 36 uur.

Veelgestelde vragen over vacatures

Waarom werken bij Haarlem?

Werken bij Haarlem betekent werken voor een veelzijdige leefbare stad met een innovatief klimaat en een sterke spilfunctie in de regio.
De gemeente Haarlem heeft te maken met onderwerpen die maatschappelijk van groot belang zijn en het leven, wonen en werken van vele mensen beïnvloeden.
Als ambtenaar heb je op verschillende manieren de mogelijkheid om de producten en diensten voor de stad en haar burgers zelf te sturen. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld de infrastructuur, werkgelegenheid of het onderwijs, maar ook aan bijvoorbeeld het sociale klimaat in de stad.
Werken bij Haarlem is daardoor boeiend en uitdagend.
 
Kan ik mij verder ontwikkelen bij Haarlem?

Om jouw vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk voor de organisatie te benutten, vinden we ontwikkeling van jezelf en je loopbaan erg belangrijk. Loopbaanontwikkeling en scholing is onderdeel van ons personeelsbeleid.
We willen dat onze medewerkers gedurende hun loopbaan bij de gemeente intern doorgroeien. Deze groei kan zowel horizontaal als verticaal zijn. Onze medewerkers moeten daarvoor getraind en toegerust zijn. Daarin biedt Haarlem verschillende mogelijkheden om je vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen door middel van scholing en training.
Bijvoorbeeld via het eigen TOM (Talent, Ontwikkeling en Mobiliteit | voor opleidingen, coaching, werkstage, vacatures en persoonlijke ontwikkeling) of door middel van gerichte vakcursussen.
 
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden bij Haarlem?

Haarlem biedt een goed salaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Zo is het mogelijk om in deeltijd te werken, hanteren wij flexibele werktijden en verschillende verlofmogelijkheden. Er wordt een financiële tegemoetkoming verstrekt voor  het ouderschapsverlof en reiskosten openbaar vervoer. Daarnaast zijn zaken zoals pensioen goed geregeld en kan gebruik worden gemaakt van regelingen zoals het fietsplan.

Waar vind ik een vacature die bij me past?

Op onze vacaturesite staan alle openstaande vacatures in het vacatureoverzicht. Zit er momenteel geen geschikte vacature voor jou bij? Neem een abonnement op het vacaturenieuws en je ontvangt een mail wanneer een nieuwe vacature wordt geplaatst binnen je interessegebied.
 
Hoe kan ik bij Haarlem solliciteren?

Door het invullen van het sollicitatieformulier bij een vacature, kun je direct online solliciteren. Vergeet niet je CV en motivatiebrief bij het formulier toe te voegen! Je ontvangt dan een ontvangstbevestiging. Wij nemen vervolgens op korte termijn contact met je op.

Informatie voor stagebegeleiders

Wil jij als opleidingscoördinator meer informatie over de stages bij de gemeente Haarlem? Bijvoorbeeld over erkenningen, soorten stages of het aantal plaatsen?
Stuur dan een e-mail naar stagebureau@haarlem.nl met de volgende gegevens:

 • Onderwijsinstelling
 • Opleidingsniveau(s)
 • Naam
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer
 • Verzoek / vraag 

Let op, dit is uitsluitend bedoeld voor opleidingscoördinatoren en docenten.