Werk zoeken

Bent u op zoek naar werk? U kunt op de volgende manieren werk zoeken:

U gaat langs bij het Werkgeverservicepunt

De medewerkers van het Werkgeverservicepunt kunnen u helpen bij het zoeken van een baan. U gaat hiervoor langs bij het UWV. Het adres is Zijlsingel 1, 2013 DN in Haarlem. U kunt ook bellen voor het maken van een afspraak. Het telefoonnummer is 088 – 50 19 191.

U vraagt mensen die u kent

U kunt aan familie, vrienden, kennissen en buren vragen of zij weten welke bedrijven mensen zoeken voor werk. En misschien weten zij of er op hun werk nog vacatures zijn.

U gaat zelf langs bij bedrijven en winkels

U kunt bij bedrijven en winkels naar binnen lopen en vragen of zij iemand zoeken.

U schrijft zich in bij uitzendbureaus

U kunt zich online inschrijven bij veel uitzendbureaus. Als u bent ingeschreven kan het uitzendbureau werk voor u zoeken. Het is belangrijk om zelf vaak contact op te nemen met uitzendbureaus.

U stuurt een open sollicitatie

Hebt u een leuk bedrijf of een leuke organisatie gezien? Maar ziet u geen vacature? U kunt een open sollicitatie sturen. Een open sollicitatie is een brief met daarin uw motivatie om bij dit bedrijf te werken.

U zoekt op vacaturesites

Op internet staan veel vacaturesites. Bijvoorbeeld de websites www.youngcapital.nl en www.indeed.nl. Op deze sites staan veel verschillende vacatures.

U zoekt via LinkedIn

Op www.linkedin.nl maakt u een profiel met uw gegevens en uw cv. Met dit profiel kunnen werkgevers u online vinden. U kunt via uw LinkedIn netwerk ook zoeken naar vacatures. Op banen die LinkedIn aanbiedt, kunt u direct reageren.

U gebruikt social media

Hebt u een account op social media? Zoals Facebook of Instagram? Via social media worden ook banen aangeboden. 

U kijkt op blogs en websites over het vinden van een baan

Op internet staan blogs en websites over het vinden van een baan. Bijvoorbeeld de websites www.carrieretijger.nl en www.aaltjevincent.nl.

U bezoekt netwerkevenementen

U kijkt voor een overzicht van netwerkevenementen op de website van het werkgeversservicepunt: https://www.wspzkij.nl/