Vrijwilligersverzekering

Als vrijwilliger van een Haarlemse vrijwilligersorganisatie bent u tijdens het werk als vrijwilliger verzekerd. Heeft u bijvoorbeeld tijdens uw vrijwilligerswerk bij iemand thuis een vaas gebroken? Dan valt dit onder de vrijwilligersverzekering en kunt u het schadeformulier invullen en schriftelijk indienen. U hoeft zich als vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie niet apart aan te melden voor de verzekering. Scholieren die een maatschappelijke stage lopen, zijn ook meeverzekerd. Per 1 juli 2019 loopt deze verzekering via Centraal Beheer. Is de schade voor 1 juli 2019 ontstaan? Meldt u dit dan zo spoedig mogelijk bij Raetsheren van Orden, Postbus 1015, 1810 KA Alkmaar.

Wat moet u doen bij schade

Schade vanaf 1 juli 2019

U vult het schadeaangifteformulier van de Vereniging Nedeerlandse Gemeenten in.

Bij verzekeringsnemer kunt u de gemeente Haarlem met relatienummer 222408 invullen

Bij contractnummer kunt u 3859427 invullen

Bij contactgegevens organisatie hoeft de gemeente Haarlem niets in te vullen. Met Centraal Beheer is afgesproken dat u de schade rechtstreeks kunt melden.

Meesturen

  • bewijsstukken (foto’s), als u deze heeft
  • de aansprakelijkstelling
  • een verklaring van de organisatie waar u werkt dat tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger schade is ontstaan en dat u daar melding van heeft gemaakt.

U stuurt het formulier per e-mail naar overheid.zorg.onderwijs@centraalbeheer.nl.

Of per post:
Centraal Beheer
Postbus 9150
7300 HZ Apeldoorn

Schade voor 1 juli 2019

Is schade voor 1 juli 2019 ontstaan? Meldt u dit dan zo snel mogelijk bij Raetsheren van Orden

Raetsheren van Orden
Postbus 1015
1810 KA Alkmaar

Mantelzorgers

Mantelzorgers zijn in de vrijwilligersverzekering meeverzekerd voor de ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering en per 1 juli 2016 ook meeverzekerd op de (secundaire) aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers en de andere onderdelen van de vrijwilligerspolis (zoals rechtsbijstandsverzekering).

Voor vrijwilligersorganisaties: veelgestelde vragen

De vrijwiligersverzekering van Centraal Beheer

Op www.centraalbeheer.nl is een aantal brochures voor vrijwilligers en organisaties te vinden.

Vragen aan Centraal Beheer?

Per e-mail overheid.zorg.onderwijs@centraalbeheer.nl of telefonisch 055-579 7793 kunt u Centraal beheer vragen stellen over deze verzekering.