Voortingplantsoen

De gemeente Haarlem wil het speelplein op het Voortingplantsoen vernieuwen. Een groep buurtbewoners rondom het Voortingplantsoen, heeft de gemeente gevraagd om het plein groener te maken en de speelvoorzieningen te vernieuwen.

Actueel

Door het coronavirus ging de inloopbijeenkomst op maandag 23 maart niet door. We willen wel graag verder met het ontwerp van het Voortingplantsoen/speelpark. Daarom wordt er nagedacht over een andere manier om uw mening te vragen en om eventuele vragen te beantwoorden. Hierover volgt nog informatie.

Inmiddels is een concept voorlopig ontwerp van het plein gemaakt. Hierbij is er voor zover mogelijk rekening gehouden met uw wensen. Het is een ontwerp waar alle kinderen kunnen spelen en waar buurtbewoners in een groene omgeving kunnen zitten: een plek voor iedereen!

Bekijk het concept voorlopig ontwerp.

Uitgangspunten Voorlopig Ontwerp

De uitgangspunten van het ontwerp zijn: veilig, toegankelijk, aantrekkelijk en robuust. De veiligheid en toegankelijkheid is verbeterd door het creƫren van duidelijke en logische entrees en nieuwe looproutes. Het nieuwe plein is een aantrekkelijk speelpark met meer groen en uitdagende speel- en sportmogelijkheden.

Lees en bekijk de toelichting op de uitgangspunten.