Verspronckweg woningbouw De Meester

In de Kleverparkbuurt staat aan de Verspronckweg 148-150 het pand van de voormalige ambachtsschool het Sterrencollege. Sinds het vertrek van de school was het pand gedeeltelijk in gebruik voor antikraakbewoning en enkele bedrijfjes. Ontwikkelaar en eigenaar van het pand COD restaureert het gebouw en ontwikkelt het naar een woongebouw met 178 appartementen.

Actueel

Bouwcombinatie Scholtens-Toekomst VOF voert in opdracht van de ontwikkelaar de bouwwerkzaamheden uit. Zij informeren de omwonenden over de bouwlogistiek rondom het pand, zoals aan- en afvoer van materialen, inrichten van de bouwplaats, bereikbaarheid en de planning.

Documenten

Stedenbouwkundig plan

Het definitieve ontwerp van het stedenbouwkundig plan en de notitie van de zienswijzen zijn vastgesteld door het college en besproken in de commissie Ontwikkeling. Op 6 september 2018 is het stedenbouwkundig plan (agendapunt 12) positief ontvangen door de commissie.

Bestemmingsplan

Om de ontwikkeling mogelijk te maken was een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Dit bestemmingsplan is vastgesteld door de raad op 29 mei 2019. Bekijk het bestemmingsplan (onder agendapunt 17). De omgevingsvergunning is daarna verleend voor de bouw.

Contact

Meer informatie over het project vindt u op de website van de ontwikkelaar. Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen aan de het projectteam van Bouwcombinatie Scholtens-Toekomst VOF via omgeving@scholtenstoekomst.nl.

Procesmanager voor de gemeente Haarlem is mevrouw B. Verburg. Voor vragen over de besluitvorming van de gemeente kunt u contact met haar opnemen via het algemene nummer van de gemeente 14 023 of via antwoord@haarlem.nl.