Verkoop en verhuur

De gemeente Haarlem heeft regelmatig panden en grond in de verhuur en verkoop.

Verhuur

Op dit moment heeft de gemeente Haarlem geen panden of grond in de verhuur.

Verkoop

 • Te koop drie percelen bouwgrond in het Centrum van Haarlem aan de Essenstraat 18 20 22
  In het hartje historische centrum van Haarlem vlakbij het Spaarne ligt dit bijzondere bouwkavel met een totale oppervlakte van 107 m². Het bouwperceel is gelegen in een rustige, autoluwe straat en op loopafstand van het bruisende Haarlemse stadsleven. Een interessant kavel met mogelijkheden voor bijvoorbeeld twee stadswoningen met op de begane grond een atelier of werkruimte. Het vigerende bestemmingsplan Vijfhoek - Heiliglanden – De Kamp is van toepassing. U vindt dit bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl.

  Binnenkort weer in de verkoop.

 • Gebied Slaperdijkweg blijft groen

  Het gebied tussen de Slaperdijkweg, Vlietweg, Westlaan en Oostlaan is een groene-zone in Noord op de grens met het dorp Velserbroek. De gronden in de zone zijn eigendom van verschillende eigenaren. Op dit moment worden één of meerdere gronden te koop aangeboden door de (vastgoed)partijen. Bij een verkoop houdt de gemeente vast aan de groene bestemming van de gronden in de zone. In het bestemmingsplan is de bestemming Agrarisch met waarden – Natuurwaarden opgenomen voor de zone. Het gebruik van de gronden moet dus passen binnen de groene bestemming. En op de gronden mag niet gebouwd worden. Deze zone mag daardoor bijvoorbeeld alleen gebruikt worden als ecologische verbindingszone of worden aangewend voor een agrarisch bedrijf. De gemeente staat geen afwijkend gebruik van het bestemmingsplan toe, waardoor het gebied rondom de Slaperdijkweg groen blijft.

 • Brouwersstraat 30 rood (biedingstermijn gesloten)
  De Brouwersstraat 30 rood ligt in stadsdeel Zuid-West aan de rand van het centrum van Haarlem. Dit is een ruime bovenwoning van 87 m² met 4 kamers. Het is een voormalige huurwoning die volledig gemoderniseerd moet worden. Het appartement wordt verkocht met zelfbewoningsplicht. Dit betekent dat deze is bestemd voor eigen bewoning (of een familielid in de eerste graad) tijdens de eerste 5 jaar. De biedingstermijn is gesloten. Het college van burgemeester en wethouders besluit over de verkoop.
   
 • Indischestraat 10 (biedingstermijn gesloten)
  In een rustige straat in de wijk Indische Buurt in Haarlem-Noord staat dit op te knappen hoekpand van ongeveer 136 m² te koop. Het pand staat op een perceel van 156 m². Het is een voormalig kantoorpand en moet volledig gemoderniseerd worden. De bestemming is gemengd 1, ten aanzien van wonen geldt een zelfbewoningsplicht. De biedingstermijn is gesloten. Het college van burgemeester en wethouders besluit over de verkoop.

Op de volgende ontwikkellocaties komen de volgende objecten binnenkort in de verkoop:

Nieuwsalert per e-mail

Wilt u op de hoogte gehouden worden van toekomstige panden in de verhuur en verkoop?
Meldt u zich dan aan voor de nieuwsalert per-e-mail Verkoop (on)roerende goederen (incidenteel).