Verkoop en verhuur

De gemeente Haarlem heeft regelmatig panden en grond in de verhuur en verkoop.

Verhuur

Op dit moment heeft de gemeente Haarlem geen panden of grond in de verhuur.

Verkoop

 • Rijksmonument ‘Het Scheepje’ Houtmarkt 7 (biedingstermijn gesloten)
  De voormalige brouwerij ‘Het Scheepje’ is een uniek 17-eeuws pand aan de Houtmarkt (rijksmonument) met uitzicht over het Spaarne. Bestemming is gemengde doeleinden – volledig wonen is mogelijk. Het woonoppervlak is circa 430 m2 en het perceeloppervlakte is circa 507 m2. Het pand moet worden gerenoveerd. De biedingstermijn is gesloten. Het college van burgemeester en wethouders besluit over de verkoop.
   
 • Voormalig posthuisje Ooievaarstraat 34A (biedingstermijn gesloten)
  Uniek vrijstaand object met mogelijkheden. Dit voormalige posthuisje (ongeveer 50m2) op een perceel van 378 m2 ligt aan de Ooievaarstraat 34A, in het Vondelkwartier. Het bestemmingsplan biedt diverse uitbreidingsmogelijkheden. Sloop-/nieuwbouw behoort ook tot de mogelijkheden. Bij verkoop geldt een zelfbewoningsplicht en in geval van sloop ook een bouwplicht. De biedingstermijn is gesloten. Het college van burgemeester en wethouders besluit over de verkoop.
   
 • Essenstraat 18 20 22 (biedingstermijn gesloten)
  Middenin het historische centrum van Haarlem heeft de gemeente drie percelen bouwgrond aan de Essenstraat 18, 20 en 22 te koop staan. Het bouwperceel heeft een totale oppervlakte van 107 m2. Het ligt in een autoluwe straat. Het perceel heeft mogelijkheden voor bijvoorbeeld 2 stadswoningen met op de begane grond een atelier of werkruimte. Het vigerende bestemmingsplan Vijfhoek – Heiliglanden – De Kamp is van toepassing. U vindt dit bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl.

  De biedingstermijn is gesloten. Het college van burgemeester en wethouders besluit over de verkoop.

 • Egelantier
  De gemeente verkoopt het pand uit 1873 en wil dat de koper het pand ontwikkelt tot een hotel, stadswoningen en een culturele en/of maatschappelijke plek. Kijk op www.haarlem.nl/egelantier-ontwikkeling/ voor meer en uitgebreide informatie over het verkoopproces van de Egelantier.

Op de volgende ontwikkellocaties komen de volgende objecten binnenkort in de verkoop:

Nieuwsalert per e-mail

Wilt u op de hoogte gehouden worden van toekomstige panden in de verhuur en verkoop?
Meldt u zich dan aan voor de nieuwsalert per-e-mail Verkoop (on)roerende goederen (incidenteel).