Verkoop en verhuur

De gemeente Haarlem heeft regelmatig panden en grond in de verhuur en verkoop.

Verhuur

Op dit moment heeft de gemeente Haarlem geen panden of grond in de verhuur.

Verkoop

 • Gebied Slaperdijkweg blijft groen
  Het gebied tussen de Slaperdijkweg, Vlietweg, Westlaan en Oostlaan is een groene-zone in Noord op de grens met het dorp Velserbroek. De gronden in de zone zijn eigendom van verschillende eigenaren. Op dit moment worden één of meerdere gronden te koop aangeboden door de (vastgoed)partijen. Bij een verkoop houdt de gemeente vast aan de groene bestemming van de gronden in de zone. In het bestemmingsplan is de bestemming Agrarisch met waarden – Natuurwaarden opgenomen voor de zone. Het gebruik van de gronden moet dus passen binnen de groene bestemming. En op de gronden mag niet gebouwd worden. Deze zone mag daardoor bijvoorbeeld alleen gebruikt worden als ecologische verbindingszone of worden aangewend voor een agrarisch bedrijf. De gemeente staat geen afwijkend gebruik van het bestemmingsplan toe, waardoor het gebied rondom de Slaperdijkweg groen blijft.
   
 • Bakkerstraat 62 (biedingstermijn gesloten)
  Een sloop nieuwbouw of te renoveren woning in stadsdeel Zuid-West, vlakbij het centrum van Haarlem. De woning is 56 m2 GBO en staat op een perceel van 64 m2. Het is niet meer mogelijk om een bod uit te brengen. De biedingstermijn is gesloten. Het college van burgemeester en wethouders besluit over de verkoop. De besluitvormingsprocedure is gestart. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met mevrouw Jose Bakx van verkopend makelaar Overspaern Makelaardij BV via 023-536 63 66 of via josebakx@overspaern.nl.

 • Brouwersstraat 30 rood (biedingstermijn gesloten)
  Een ruime bovenwoning (87 m²) in de Leidsebuurt met 4 kamers. Dit is een voormalige huurwoning en moet volledig gemoderniseerd worden. Het pand is alleen bestemd voor bewoning. Het is niet meer mogelijk om een bod uit te brengen. De biedingstermijn is gesloten. Het college van burgemeester en wethouders besluit over de verkoop. De besluitvormingsprocedure is gestart. Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de heer Rutger Spiering via haarlem@puurmakelaars.nl of via 023-542 35 42.
   
 • Brouwersstraat 30 zwart (biedingstermijn gesloten)
  Een ruime benedenwoning (59 m²) in de Leidsebuurt met een tuin en garage. Dit is een voormalige huurwoning en moet volledig gemoderniseerd worden. Het is alleen bestemd voor eigen bewoning. Het is niet meer mogelijk om een bod uit te brengen. De biedingstermijn is gesloten. Het college van burgemeester en wethouders besluit over de verkoop. De besluitvormingsprocedure is gestart. Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de heer Rutger Spiering via haarlem@puurmakelaars.nl of via 023-542 35 42.
   
 • Gedempte Oude Gracht 24 (biedingstermijn gesloten)
  Dit gebouw middenin het centrum van Haarlem is een uniek rijksmonument met lijstgevel. Het is gebouwd rond 1800. Het gebouw heeft een gemengde bestemming (centrum 2). Op de begane grond is onder andere detailhandel en kantoorruimte toegestaan en op de verdiepingen is ook wonen mogelijk. Er kunnen meerdere woningen worden gerealiseerd in het gebouw. Hiervoor moet de koper de noodzakelijke vergunningen aanvragen. Het gebouw is in matige staat van onderhoud. Het gebouw wordt leeg en vrij van huur opgeleverd. Het totale oppervlakte bedraagt circa 280 m² gebruiksoppervlakte en is verdeeld over 3 bouwlagen. Het is niet meer mogelijk om een bod uit te brengen. De biedingstermijn is gesloten. Het college van burgemeester en wethouders besluit over de verkoop. De besluitvormingsprocedure is gestart. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de vastgoedadviseurs van Cushman & Wakefield, mevrouw Van der Mije of de heer Kuiper, via 020-8002000. U kunt ook een e-mail sturen naar haarlem.verkoop@cushwake.com.
   
 • Vondelweg 511 (biedingstermijn gesloten)
  Een karakteristieke half vrijstaande woning aan de Vondelweg 511 in het Vondelkwartier in Haarlem-Noord. De woning heeft een vloeroppervlak van circa 130 m² BVO en staat op een ruim perceel van circa 451 m² met een tuin op het Zuiden. Het is een gemeentelijk monument en een voormalige huurwoning van de gemeente. Het pand is alleen bestemd voor bewoning. De biedingstermijn is gesloten. Het college van burgemeester en wethouders besluit over de verkoop.
  De besluitvormingsprocedure is gestart. Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de heer M. Erkelens, verkopend makelaar Van Waalwijk en Van Doorn Makelaars Taxateurs, via 023-527 74 22 of via haarlem@wado.nl.

Op de volgende ontwikkellocaties komen de volgende objecten binnenkort in de verkoop:

Nieuwsalert per e-mail

Wilt u op de hoogte gehouden worden van toekomstige panden in de verhuur en verkoop?
Meld u dan aan voor de nieuwsalert per-e-mail Verkoop (on)roerende goederen (incidenteel).