Verhuizing in en naar Haarlem

Regel direct online uw verhuizing waar en wanneer het u uitkomt. U moet bij uw verhuisaangifte documenten meesturen. Bij huur of koop stuurt u het volledige huurcontract of de koopakte mee, inclusief het gedeelte met uw handtekening en die van de verhuurder of verkoper. Documenten die zijn ondertekend met een paraaf worden niet in behandeling genomen. Een concept van de koopakte wordt niet geaccepteerd. Woont u samen en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Of gaat u samenwonen met uw partner? U kunt in één keer uw verhuizing doorgeven. U logt hiervoor allebei in met uw eigen DigiD. Gaat u bij iemand inwonen? Dan moet u samen met uw verhuisaangifte ook een verklaring van inwoning en een kopie identiteitsbewijs van de hoofdbewoner bijvoegen. Voor ouders van kinderen geldt dat één van de ouders de verhuizing van het kind kan doorgeven. Geef uw nieuwe adres binnen 5 dagen na uw verhuizing door.

Als uw verhuisaangifte is verwerkt, ontvangt u een schriftelijke bevestiging.

Als u vanuit Haarlem naar een andere gemeente binnen Nederland gaat verhuizen, dan geeft u uw verhuizing aan bij de nieuwe gemeente. Uw nieuwe woongemeente zorgt ervoor dat u uit Haarlem wordt uitgeschreven.

Regel uw verhuizing online. Voor een online aangifte heeft u uw DigiD nodig.

Regel online Stuur bij huur of koop het volledige huurcontract of de koopakte mee. U kunt hier ook direct uw parkeervergunning(en) regelen

Wie kan de verhuizing doorgeven

Verhuisdatum

Verklaring van inwoning

Verhuizen en parkeren

Goed om te weten