Vacatureoverzicht

Herken jij jezelf in onze organisatiewaarden “Betrokken, Gedreven en Open”, solliciteer dan!

Strategisch Beleidsadviseur Bodem en Ondergrond

Wat ga je doen?

Als strategisch beleidsadviseur werk je aan de opgave bodem en ondergrond en verbinding met een gezond leefklimaat. Dit betreft de bodem- en grondwaterkwaliteit met een verbreding naar ondergrondse ruimte voor bodemenergie, klimaatadaptatie. Kaders stellen (regie op de ondergrond) voor gebruik van ondergrond waarbij duurzaam gebruik van de ondergrond voorop staat. Je beleidsfunctie combineer je met wettelijke taken rond beleidsvelden bodem, grondwater, bodemenergie.

 • Je hebt een verbindende en een voortrekkersrol bij het opstellen van het integrale programma waarin de ruimtelijke opgave in de ondergrond binnen het fysiek domein wordt vormgegeven.
 • Daarbij stel je (strategisch) beleid op en je bent verantwoordelijk voor de wettelijke taken Wet Bodembescherming en de Omgevingswet. Je toetst de ingediende plannen aan de regelgeving.
 • Je onderhoudt contacten met de VNG, het ministerie, provincie en overige relevante stakeholders voor het goed positioneren van de Haarlemse - en Zandvoortse belangen in het ondergrond/bodem netwerk.
 • Adviseren bij het opstellen van omgevingsplannen en visies, en bij bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen.
 • Adviseren bij transformatieprojecten en stedelijke ontwikkelingsprojecten.
 • Je bent inhoudelijk sparringpartner voor de collega’s die werken aan en adviseren over bodemkwaliteit, ondergrond en ruimtegebruik.
 • Je coacht en begeleidt je teamleden en neemt het voortouw bij werkverdeling. De invulling van de wijze van coaching bepalen we in overleg. Je wordt hierin begeleid.

Wie ben je?

 • Je hebt een gedegen basis op het gebied van bodemkwaliteit die je hebt uitgebreid met het ruimtevraagstuk in de ondergrond.
 • Een verbinder, die graag het gesprek aangaat met andere beleidsvelden en externe stakeholders en daarbij ook mensen aan de (te ontwikkelen) visie weet te binden.
 • Je hebt een goed ontwikkeld analytisch probleemoplossend vermogen en je weet op basis van gedegen beleidsonderzoek en voorstellen draagvlak te creëren voor beleidsplannen.
 • Je kan goed zelfstandig werken, denk integraal en klantgericht en je levert graag een bijdrage aan het team.
 • Je hebt affiniteit met de thema’s bodem, water, klimaat, energie, leefomgeving en met bestuurlijke processen.

  Wat neem je verder mee?
 • Een afgeronde, relevante opleiding op minimaal Hbo-niveau.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met technisch inhoudelijke en bestuurlijke advisering op het gebied van bodemkwaliteit, ondergrond en ruimtelijke ontwikkeling.
 • Ruime ervaring met het meedenken en geven van advies in beleidstrajecten.
 • Je kunt een helder en beknopt beleidsstuk schrijven.
 • In staat om bredere belangenafwegingen te maken met het oog op een goede omgevingskwaliteit van de gemeente Haarlem.

Ons aanbod

 • Een dynamische baan, voor 36 uur, in een veelzijdige organisatie met maatschappelijke relevantie binnen een bevlogen en professioneel hoogopgeleid team. Samenwerking en elkaars kracht benutten is hoe wij graag willen werken. Er is veel ruimte voor gezelligheid
 • Een veranderende maatschappelijke context in functioneren en samenwerken vraagt om nieuwe werkwijzen. Je krijgt ruimte om zelf bij te dragen aan deze veranderende opgaven. Je mag ideeën uitproberen en je wordt gecoacht om vakkennis toe te passen in een bestuurlijke context. Samenwerken en leren met trainees behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Er wordt volop ingezet op de ontwikkeling van de individuele medewerker, onder andere binnen ons Talent- en Ontwikkelprogramma. We denken met je mee over je professionele ontwikkeling en bieden je inhoudelijke en vaardigheidstrainingen.
 • Uiteraard biedt de gemeente Haarlem een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden. Je kunt vakantiedagen kopen of verkopen en er zijn prima mogelijkheden om hybride te werken.
 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt vanaf 1 april 2022 maximaal € 5.373, - bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05 Individueel Keuze Budget). Afhankelijk van ervaring is een arbeidstoelage mogelijk naar schaal 11A.

  Wie zijn wij?
  Binnen de afdeling Omgevingsbeleid wordt de deskundigheid op het gebied van de ruimte en leefomgeving-kwaliteit gebundeld. De afdeling bestaat uit 50 fte. Onze stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, planologen, ruimtelijk ordeningsjuristen, erfgoeddeskundigen en de beleidsmedewerkers omgevingskwaliteit werken aan een duurzame toekomst voor de stad vanuit de overtuiging dat een gezonde en mooie omgeving mensen gelukkiger maakt.

Interesse?

Wil jij ons team komen versterken en meewerken aan de complexe opgaven waar Haarlem en Zandvoort voor staan? Solliciteer dan voor 14 juli 2022 via onze site www.haarlem.nl/werken-bij-de-gemeente-haarlem. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Onno Gatersleben tel.nr. 023-5115625. Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.

Bij de gemeente Haarlem werken we met een grote diversiteit aan mensen. Divers in cultuur, leeftijd, geaardheid, geslacht, mentale en fysieke gesteldheid en geloof. We willen de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benutten om op alle vlakken goede resultaten te behalen voor de inwoners van Haarlem en Zandvoort en een plek creëren waar iedereen zich thuis voelt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gebruik onderstaande link om te solliciteren.

Solliciteer

Terug naar het vacatureoverzicht

 

De nieuwste vacatures ontvangen?

Inschrijven vacaturenieuws