Vacatureoverzicht

Herken jij jezelf in onze organisatiewaarden “Betrokken, Gedreven en Open”, solliciteer dan!

Inkoopadviseur Sociaal Domein

De uitdaging zit in de opgave zelf. Want gemeente Haarlem richt zich op de toekomst met de focus op kwaliteit, duurzaamheid en circulariteit. Jouw rol als inkoopadviseur sociaal domein is daarbij voor veel trajecten een beginpunt. En jouw adviezen hebben direct of indirect invloed op bijna 200.000 inwoners. Dankzij jou zijn we met onze aanbestedingen en inkopen van leveringen en diensten aan de winnende hand. Klop jij bij ons aan?

Je houdt je bezig met allerlei inkoopvraagstukken en (Europese) aanbestedingstrajecten in het sociaal domein. Dat doe je voor zowel de gemeente Haarlem als die van Zandvoort. Dat betekent nogal wat. Namelijk vooral veel afwisseling, een hele andere dynamiek en volop verscheidenheid. In de driehoek inkoopvraagstukken, inkoopbeleid en inkoopdoelstellingen begeef jij je moeiteloos van links naar rechts en boven naar beneden. Daarnaast heb je oog voor lokale partijen als het gaat om inkoop. Bij aanbestedingen weet je precies wanneer je juist groter moet denken en doen.

Jij adviseert niet alleen aan de interne klant én het management. Je bent ook de inkoopadviseur sociaal domein die inkoopstrategieën bedenkt en inkoopactieplannen maakt. Met jou als ervaren adviseur inkoop en aanbestedingen slaan we een grote slag in het verder professionaliseren van onze inkooporganisatie. Wat je verder ook nog doet is:

 • tijdig inschatten en adequaat handelen bij mogelijke aanbestedingsrisico’s.
 • veel samenwerken en afstemmen met budgethouders en collega’s in een projectteam. Dat doe je ook regionaal met inkoopadviseurs van andere gemeenten.
 • signaleren van trends en ontwikkelingen. Je zorgt dat je volledig op de hoogte bent van de meest actuele wetgeving.

  Ambitieus Haarlem
  Gemeente Haarlem staat in dienst van zo’n 160.000 inwoners. Daarnaast zijn het bestuur en de organisatie van Zandvoort in 2018 bij die van Haarlem gevoegd. Dat betekent dat er nog eens 21.000 inwoners op de kwaliteiten van de organisatie rekenen. Met zo’n 1.400 medewerkers zijn we een relatief grote organisatie. De 3 kernwaarden van gemeente Haarlem zijn betrokken, bevlogen en open. Collega’s zijn betrokken bij de gemeente, bij elkaar en elkaars werk. Iedereen is bevlogen en wil het graag goed doen. De ambities zijn hoog. Door de open cultuur gaat iedereen graag in gesprek met burgers én met elkaar. Feedback geven kan én moet om de organisatie als geheel te blijven verbeteren.

  Jij gaat aan de slag voor het team Inkoop en Aanbestedingen van de afdeling Juridische Zaken. Die hele afdeling bestaat uit 4 teams in totaal. In jouw team werk je samen met 5 collega’s. Er is veel expertise en ervaring aanwezig, die vaak wordt gedeeld. Ook het sparren en spiegelen gebeurt regelmatig. Bijvoorbeeld met andere specialisten in de inkooporganisatie. Zoals een aanbestedingsjurist of strategisch inkoopadviseur. Een coördinator zorgt voor de aansturing, een manager voor de leiding. Jullie staan er goed op als team Inkoop en Aanbestedingen. Maar het kan altijd beter. Samen met je teamleden zet jij je in om onze inkooporganisatie verder door te ontwikkelen.

Je komt bij ons met

Wat de beste inkoopadviseur moet hebben, dat heb jij. Je bent ijzersterk in je communicatie, zowel schriftelijk als mondeling. En dat laat je zien in je contacten met interne klanten, management en externe partijen. Je bent goed in projectmatig (samen)werken, adviseren en overtuigen. Verder heb je dat klant- en resultaatgerichte in je en ben je ambitieus. Zeker als het gaat om duurzaam en circulair inkopen en aanbesteden. Je maakt het ideaalplaatje compleet met:
 • een hbo-diploma, aangevuld met opleidingen op het vakgebied van inkoop. Bijvoorbeeld met professional Nevi Publiek 1 en Expert Nevi 2.
 • minimaal 2 jaar werkervaring als inkoper Europese aanbestedingen. Daarnaast kan meer algemene werkervaring met bijvoorbeeld inkopen bij de overheid in je voordeel werken.

Onze waardering

Voor alle tijd en energie die jij in deze functie steekt, mag je natuurlijk iets terugverwachten. Op basis van een 36-urige werkweek krijg je:
 • een bruto maandsalaris tot € 5.372,- (schaal 11 cao gemeenten).
 • 26 verlofdagen per jaar.
 • ruim opleidingsbudget. Je kunt opleidingen volgen uit de eigen studiegids van de gemeente Haarlem. Ook is er de mogelijkheid extern je vakkennis bij te houden.
 • een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je maandelijks spaart voor bijvoorbeeld extra verlof, deelname aan een fietsplan of een extra uitbetaling.
 • een laptop en telefoon.
 • vergoeding van overuren in zowel tijd als extra uitbetaling.
 • een jaarcontract dat we bij goed functioneren graag omzetten in een vast contract.

Laat van je horen

Deze kans op jouw droombaan laat jij niet liggen. Reageer via onze site www.haarlem.nl/werken-bij-de-gemeente-haarlem.
Een e-assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure voor deze functie.
Wil je eerst meer weten over de functie? Roos Hermans, afdelingshoofd Juridische Zaken, vertelt je graag meer. Je kunt haar bereiken via 06 - 50 84 26 40 of rhermans@haarlem.nl.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, stuur dan een e-mail naar wervingenselectie@haarlem.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gebruik onderstaande link om te solliciteren.

Solliciteer

Terug naar het vacatureoverzicht

 

De nieuwste vacatures ontvangen?

Inschrijven vacaturenieuws