Vacatureoverzicht

Vacatureoverzicht, wie bij ons komt werken is trots op Haarlem en Zandvoort, slagvaardig en innovatief!

Analist

Noord-Holland is een waterrijk gebied met veel kleine en grote havens, een groot aantal agrarische bedrijven én een internationale luchthaven. Dit is goed voor de lokale economie, maar helaas profiteren criminelen hier ook van. Het RIEC Noord-Holland vervult samen met het programma Aanpak Ondermijning Noord-Holland een spilfunctie in de aanpak van ondermijnende criminaliteit in deze regio. Wij zijn op zoek naar een Analist die hier een belangrijke bijdrage aan wil leveren.

Een goede informatiepositie is van cruciaal belang voor een effectieve aanpak van ondermijnende criminaliteit. Als Analist speel jij een belangrijke rol in het verkrijgen van inzicht in criminele netwerken, gelegenheidsstructuren en criminele bedrijfsprocessen in de eenheid Noord-Holland. Dit doe je in een dynamisch werkveld. Jij analyseert integrale informatie op tactisch en operationeel niveau en houdt de kaders van de informatie-uitwisseling constant in het oog. Vervolgens adviseer je de convenantpartners over integrale, effectieve interventies die hun doel weten te behalen. Dit doe je bijvoorbeeld door presentaties te geven in verschillende lagen van organisaties. In jouw netwerk weet je de verbinding te leggen tussen veiligheidspartners. Daarbij draag je bij aan de effectiviteit van de integrale samenwerking. Als Analist ben je zelfstandig, heb je een sterk analytisch vermogen, en ben je in staat om een relatienetwerk op te bouwen en te onderhouden.

De hoofdtaken van de Analist zijn:

 • Het analyseren van tactische en operationele gegevens uit verschillende bronnen van convenantpartners van het RIEC, het coördineren van informatiestromen en er voor zorgen dat de uitwisseling van vertrouwelijke gegevens binnen de kaders van de regelgeving plaatsvindt;
 • Het ontwikkelen van diverse informatieproducten over complexe casuïstiek, specifieke fenomenen en/of trends op het gebied van georganiseerde, ondermijnende criminaliteit. Dit doe je ten behoeve van de integrale besluitvorming;
 • Het adviseren van convenantpartners van het RIEC over operationele en tactisch in te zetten integrale informatieproducten en -interventies, die aansluiten bij doel en doelgroep, op basis waarvan strafrechtelijke, bestuurlijke en fiscale interventies worden voorgesteld;
 • Het ontwikkelen en onderhouden van een integraal relatienetwerk waarin je convenantpartners en relevante publiek/private partners met elkaar verbindt. Ook vertegenwoordig je het RIEC Noord-Holland in (voornamelijk) lokale en regionale overleggen op het gebied van analyse en onderzoek;
 • Het presenteren van jouw onderzoeksbevindingen aan convenantpartners op operationeel- en managementniveau.

Wat verwachten wij van jou?

Jij hebt:
 • Aantoonbaar academisch werk- en denk niveau;
 • Affiniteit met en kennis van de aanpak van ondermijnende criminaliteit;
 • Ervaring met het opzetten en uitvoeren van kwalitatieve/kwantitatieve onderzoeken;
 • Sterke mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Een reflecterende, kritische houding;
 • Kennis van en inzicht in de werkprocessen en beschikbare informatiebronnen van diverse RIEC partners, zoals gemeenten, politie, het Openbaar Ministerie of de Belastingdienst is een pre.

  Jij bent:
 • Vanzelfsprekend analytisch sterk. Je weet hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden, legt gemakkelijk verbanden en beschikt over goede schrijfvaardigheden;
 • Bestuurlijk sensitief. Je hebt oog voor de belangen van diverse partijen;
 • Innovatief. Je bent in staat om actief mee te denken over nieuwe uitdagingen binnen ons werkveld;
 • Flexibel. Je levert maatwerk en beweegt mee met een omgeving die voortdurend aan verandering onderhevig is;
 • Verbindend. Je bent een teamspeler en weet het gemeenschappelijk belang voorop te stellen;
 • Communicatief sterk. Je kunt jouw kennis overbrengen op anderen op een manier die hen overtuigt actie te ondernemen;
 • Integer. Je draagt verantwoordelijkheid voor de omgang met zeer gevoelige informatie.

Dit bieden wij jou

 • Een verantwoordelijke en uitdagende rol in de integrale aanpak van georganiseerde en ondermijnende criminaliteit;
 • Een plezierige werksfeer in een ambitieus team; voor 32-36 uur per week;
 • Indien je op dit moment werkzaam bent bij één van de RIEC-convenantpartners, dan behoort een detachering tot de mogelijkheden. Je behoudt dan je huidige rechtspositie, waarbij een toelage op je huidige salaris mogelijk is.
 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 4494,- bruto per maand (schaal 10) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05 % Individueel Keuze Budget). Afhankelijk van je ervaring kun je in een aanloopschaal worden ingeschaald.;
 • Standplaats Haarlem (I.v.m. de Corona-maatregelen werken we momenteel vanuit huis).

  Over het RIEC Noord-Holland

  Het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Noord-Holland (RIEC NH) is een samenwerkingsverband van verschillende overheidsinstanties, dat zich richt op de voorkoming en bestrijding van (inter)nationaal georganiseerde ondermijnende criminaliteit met een grote maatschappelijke impact. Het RIEC NH verbindt informatie en professionals van de verschillende samenwerkende partners en faciliteert daarmee de integrale aanpak van ondermijning. Daarnaast heeft het RIEC NH aan adviserende taak met betrekking tot de bestuurlijke aanpak en vervult op diverse thema’s een expertiserol. Het RIEC NH vormt samen met de acht andere RIEC’s en het LIEC een landelijk dekkende netwerkorganisatie.

  De aanpak is de afgelopen jaren sterk geïntensiveerd. Zo zijn enkele bestuurlijke prioriteiten in de aanpak omgezet in versterkingsprojecten, die samen het programma Aanpak Ondermijning Noord-Holland vormen. Deze projecten zijn in hoofdzaak gericht op het voorkomen van ondermijnende criminaliteit, door het vergroten van de bestuurlijke en maatschappelijke weerbaarheid op dit onderwerp. Het RIEC NH levert met expertise en capaciteit een belangrijke bijdrage aan de verschillende versterkingsprojecten.

  In ons jaarplan 2021 (https://jp.nh-sv.nl) en jaarverslag 2020 (https://jv.nh-sv.nl) vind je meer informatie over het RIEC NH en het programma Aanpak Ondermijning Noord-Holland.

Interesse?

Solliciteren op bovenstaande vacature kan tot uiterlijk 16 mei 2021 via onze site www.haarlem.nl/werken-bij-de-gemeente-haarlem. Je kunt je sollicitatie richten aan Dhr. M. Putman, hoofd RIEC Noord-Holland.

Informatie over de inhoud van de functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met dhr. D. Jager, RIEC-analist (djager@haarlem.nl of 06 426 545 86). Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.

Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de procedure.

In verband met de Corona maatregelen worden de eerste sollicitatiegesprekken digitaal gevoerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gebruik onderstaande link om te solliciteren.

Solliciteer

Terug naar het vacatureoverzicht

 

De nieuwste vacatures ontvangen?

Inschrijven vacaturenieuws