Vacatureoverzicht

Herken jij jezelf in onze organisatiewaarden “Betrokken, Gedreven en Open”, solliciteer dan!

Beleidsadviseur Parkeren

In Haarlem mogen geparkeerde auto’s wat minder prominent in de openbare ruimte aanwezig zijn. In Zandvoort is het parkeerbeleid voor bezoekers juist heel gastvrij. Als jij een van onze nieuwe beleidsadviseurs parkeren (senior of medior) bent, realiseer je je direct dat juist deze verschillen je functie zo boeiend en afwisselend maken.

Zie je binnen welke (politieke) krachtenvelden je gaat opereren? Dat wordt schakelen tussen uitersten! Met daarbinnen tal van belangen die je moet zien te verenigen of op z’n minst aandacht moet geven. Ondernemers, burgers, winkeliers, schoolbesturen, zorgverleners, iedereen wenst immers wat anders. Dan is het aan jou om de visie op parkeren praktisch uit de werken. Duurzaam, leefbaar en bereikbaar zijn willen de gemeentes allebei. Over het ‘hoe’ wordt echter heel anders gedacht. En dan te bedenken dat er hier de komende jaren ook nog eens duizenden woningen bij moeten komen. En ook andere mobiliteitsoplossingen om voorrang strijden. Openbaar vervoer, fietsplannen, laadpalen, je krijgt er allemaal mee te maken. Om nog maar te zwijgen van de digitale en energietransities. Laat je dus vooral niet gek maken en beschouw de volgende uitdagingen ook precies als wat ze zijn: als uitdagingen. Zoals:

 • samenwerking zoeken met, verbinding maken tussen en draagvlak zoeken bij alle partijen die met parkeren te maken hebben. Dat zijn er heel wat. Je vindt ze zowel extern als intern.
 • voorbereiden, uitwerken en presenteren van beleidsplannen. Daar komt behalve veel geregel ook een flinke hoop schrijfwerk bij kijken.
 • het aansturen, begeleiden en bijsturen van externe (onderzoeks)bureaus. Als een soort procesmanager.

  Er is overigens wel wat verschil tussen de senior- en de mediorfunctie. Ga je op voor senior beleidsadviseur parkeren, dan vervul je ook nog een coachende en coördinerende rol binnen het team dat zich met het parkeerbeleid bezighoudt. Als medior ben je meer uitvoerder en volg je, zeker in het begin, de nodige opleidingen om inhoudelijk sterker te staan.

  Ambitieus Haarlem
  Gemeente Haarlem staat in dienst van zo’n 170.000 inwoners. Daarnaast zijn het bestuur en de organisatie van Zandvoort in 2018 bij die van Haarlem gevoegd. Dat betekent dat er nog eens 21.000 inwoners op de kwaliteiten van de organisatie rekenen. Met zo’n 1.400 medewerkers zijn we een relatief grote organisatie. De 3 kernwaarden van gemeente Haarlem zijn betrokken, bevlogen en open. Collega’s zijn betrokken bij de gemeente, bij elkaar en elkaars werk. Iedereen is bevlogen en wil het graag goed doen. De ambities zijn hoog. Door de open cultuur gaat iedereen graag in gesprek met burgers én met elkaar. Feedback geven kan én moet om de organisatie als geheel te blijven verbeteren.

  Op de afdeling Beleid en Beheer Openbare Ruimte werken ongeveer 75 collega’s, verdeeld over de teams Beleid, Projecten en Beheer. Als afdeling zijn we verantwoordelijk voor de inrichting van de openbare ruimte in de volle breedte. Dat heeft het grote voordeel dat het nooit of-of is maar altijd en-en. Samen werken we aan een duurzame stedelijke toekomst, vanuit de overtuiging dat groen, bereikbaar en schoon bijdraagt aan plezierig wonen. Jij maakt deel uit van het team Beleid, waar verschillende adviseurs zich met parkeren bezighouden. Natuurlijk werk je ook samen met andere afdelingen die bij het parkeerbeleid betrokken zijn, zoals handhaving en financiën. Het is daarbij goed te weten dat de sfeer hier bijzonder goed is. Daar draagt ongetwijfeld ook je werklocatie aan bij: hartje historisch Haarlem, te midden van tal van winkels en horecavoorzieningen, met het ov om de hoek.

Je komt bij ons met

Zeer veel politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Oftewel: niemand hoeft jou te vertellen dat je je wethouder gelukkig moet maken. Daarnaast breng je een flinke portie overtuigingskracht mee, terwijl je tegelijkertijd weet mee te bewegen. Verder heb je een uitstekend gevoel voor geld en cijfers, en is je schriftelijke communicatievermogen al net zo in orde: helder en beknopt formuleren zit gewoon in je. Daarnaast heb je:
 • minimaal een hbo-opleiding, het liefst Verkeerskunde, maar met Planologie, Bestuurskunde, Bedrijfseconomie of Politicologie ben je ook welkom.
 • als medior minstens 3 jaar ervaring met bestuurlijke advisering; als senior is dat minstens 5 jaar én ook echt op het gebied van parkeren dan wel mobiliteit.

Onze waardering

Voor alle tijd en energie die jij in deze functie steekt, mag je natuurlijk iets terugverwachten. Op basis van een 36-urige werkweek krijg je:
 • als medior een brutomaandsalaris tot € 5.372 (schaal 11) en als senior tot € 5.736 (schaal 11A cao gemeenten).
 • een laptop en telefoon.
 • ruim opleidingsbudget. Je kunt opleidingen volgen uit de eigen studiegids van de gemeente Haarlem. Ook is er de mogelijkheid extern je vakkennis bij te houden.
 • een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je maandelijks spaart voor bijvoorbeeld extra verlof, deelname aan een fietsplan of een extra uitbetaling.
 • vergoeding van overuren in zowel tijd als extra uitbetaling.
 • 26 verlofdagen per jaar.
 • een jaarcontract dat we bij goed functioneren graag omzetten in een vast contract.

Laat van je horen

Deze kans op jouw droombaan laat jij niet liggen. Laat via onze site van je horen. Wil je eerst meer weten over de functies? Melvin Werkhoven, teammanager BBOR/Beleid, vertelt je graag meer. Je kunt hem bereiken via 06 - 14 37 01 03 of mwerkhoven@haarlem.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, stuur dan een e-mail naar wervingenselectie@haarlem.nl

Gebruik onderstaande link om te solliciteren.

Solliciteer

Terug naar het vacatureoverzicht

 

De nieuwste vacatures ontvangen?

Inschrijven vacaturenieuws