Vacatureoverzicht

Vacatureoverzicht, wie bij ons komt werken is trots op Haarlem en Zandvoort, slagvaardig en innovatief!

Beleidsadviseur Mobiliteit

Haarlem en Zandvoort groeien de komende jaren met duizenden woningen. Wij zien dit als een kans beide gemeenten duurzamer, leefbaarder en beter bereikbaar te maken, volgens de uitgangspunten die in de Structuurvisie Openbare Ruimte zijn vastgesteld. Tegelijkertijd is daar een transitie naar schone mobiliteit voor nodig, waarbij een minder groot beroep op fossiele brandstoffen wordt gedaan. In onze programma’s, plannen en projecten wordt veel belang gehecht aan voetgangers, fietsers en reizigers met het openbaar vervoer. Opgaven zijn onder meer het bijdragen aan duurzame mobiliteit, een autoluw Haarlems centrum, de totstandkoming van tientallen ontwikkelprojecten en verkeersmodellering.

Wat ga je doen?

 • Je vertaalt het mobiliteits- en parkeerbeleid naar richtlijnen, die voor operationeel beheer in de dagelijkse praktijk bruikbaar zijn. Je bent binnen de organisatie een belangrijke schakel in het vakgebied mobiliteit.
 • Je adviseert integraal in civiele en ontwikkelprojecten en ontwikkelzones en je houdt daarbij rekening met het bestaande beleid.
 • Je coördineert en begeleidt de vorming van beleidsstukken die consistent én in lijn met de visie zijn. Je toetst ontwerpen en plannen aan het beleid, je onderkent tegenstrijdigheden en maakt hierin gefundeerde afwegingen.
 • Meedenken bij beleidstrajecten van andere afdelingen en programma’s, zoals het programma Duurzaamheid, de Omgevingsvisie en de ontwikkelvisies binnen de gebieden. Je draagt bij aan relevante transformaties: de digitale, de energie en mobiliteitstransities.
 • Je presenteert visies, plannen en dilemma’s aan burgers en bestuur vanuit een integrale gedachte. Je beantwoordt vragen van binnen en buiten de organisatie over bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid over parkeren en fiets.

Wie ben je?

 • Een verbinder, die graag het gesprek aangaat met andere beleidsvelden en externe stakeholders en daarbij ook mensen aan de (te ontwikkelen) visies weet te binden.
 • Je hebt een goed ontwikkeld analytisch probleemoplossend vermogen en je weet op basis van gedegen beleidsonderzoek en voorstellen draagvlak te creëren voor beleidsplannen.
 • Je kunt beleidsmatig en tactisch handelen en hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

  Wat breng je mee?

 • Een afgeronde, relevante opleiding op minimaal Hbo-niveau.
 • Minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring met bestuurlijke advisering binnen het vakgebied mobiliteit.
 • Je kunt een helder en beknopt beleidsstuk schrijven.
 • Je bent in staat om procesmatig te sturen met koers op het eindresultaat.

Wat kun je van ons verwachten?

 • In onze gemeente vinden we het belangrijk om te werken met een grote diversiteit aan mensen. Divers in onder andere cultuur, leeftijd, geaardheid, geslacht, mentale en fysieke gesteldheid en geloof. Op die manier willen we de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benutten om goede resultaten te behalen voor de inwoners van Haarlem en Zandvoort en creëren we een plek waar iedereen zich thuis voelt.
 • Een veelzijdige baan voor 36 uur per week binnen een professioneel team in een dynamische werkomgeving.
 • Er wordt volop ingezet op de ontwikkeling van de individuele medewerker binnen ons Talent- en Ontwikkelprogramma. We denken met je mee over je professionele ontwikkeling en bieden je inhoudelijke en vaardigheidstrainingen
 • Uiteraard biedt de gemeente Haarlem een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden. Je kunt vakantiedagen kopen of verkopen
 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 5.169, - bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05 % Individueel Keuze Budget). Afhankelijk van je ervaring kun je in een aanloopschaal worden ingeschaald.

  Wie zijn wij?

  Binnen de afdeling Beheer en Beleid Openbare Ruimte wordt de deskundigheid op het gebied van de openbare ruimte gebundeld. De afdeling bestaat uit ongeveer 60 personen, verdeeld over 3 teams; Beleid, Tactisch Beheer & Opdrachtgevers en Operationeel Beheer. Onze beleidsmedewerkers, opdrachtgevers en beheerders werken aan een duurzame toekomst voor de stad vanuit de overtuiging dat een groene, bereikbare en schone stad bijdraagt aan plezierig wonen. Als afdeling zijn we verantwoordelijk voor het opstellen én uitvoeren van onder andere het parkeer- en fietsbeleid in Haarlem en Zandvoort.

Interesse?

Ons team is op zoek naar een getalenteerde collega die een bijdrage wil leveren aan een fantastische opgave!

Solliciteren op bovenstaande vacature kan via onze site www.haarlem.nl/werken-bij-de-gemeente-haarlem. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Melvin Werkhoven, teammanager BBOR/Beleid, telefoonnummer (06) 14 37 01 03. Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.

In verband met de Corona maatregelen worden de eerste sollicitatiegesprekken digitaal gevoerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gebruik onderstaande link om te solliciteren.

Solliciteer

Terug naar het vacatureoverzicht

 

De nieuwste vacatures ontvangen?

Inschrijven vacaturenieuws