Vacatureoverzicht

Vacatureoverzicht, wie bij ons komt werken is trots op Haarlem, slagvaardig en innovatief!

Functioneel beheerders

Wat ga je doen?

 • Je denkt mee bij het vaststellen van functionele programma's van eisen bij nieuwe ontwikkelingen (processen/applicaties) en implementeert de nieuwe functionaliteit in de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het functioneel en applicatiebeheer van de applicaties op het gebied van het Fysiek Domein, Parkeren, Dienstverlening (Burgerzaken) of het Sociaal Domein en je neemt de lead bij de acceptatie van nieuwe versies van de programmatuur.
 • Je inventariseert behoeften en wensen vanuit de organisatie en draagt bij aan de realisatie van verbeteringen en uitbreidingen. Je fungeert als brug tussen de functionele- en applicatiebeheer kant van het systeem, de collega’s van ID, de centrale afdeling Informatievoorziening, de business en de (interne) leveranciers van de pakketten.
 • Je coördineert het dagelijks werk, beheert de applicatie en vertaalt de in informatieplannen aangegeven prioriteiten naar een werkpakket voor jezelf en je zorgt voor procedurebeschrijvingen en werkinstructies. Je maakt de vertaalslag van het functionele systeem naar de gebruikers en adviseert de gebruikers gevraagd en ongevraagd met betrekking tot de functionaliteit van het systeem.
 • Je werkt (als de dienstverlening/incidentenproces dit vereist) met een beschikbaarheidsdienst.

  Wie zijn wij?

  De afdeling Interne Dienstverlening bestaat uit drie multidisciplinaire teams van adviseurs waaronder Planning & Control en Informatiemanagement. Onze adviseurs hebben kennis van de business en zijn het aanspreekpunt van de afdelingsmanagers in de organisatie. De afdeling ID adviseert, ondersteunt, ontzorgt en schakelt zo nodig specialisten uit de andere ondersteunende afdeling in. Wij leveren maatwerk, verrijken en analyseren managementinformatie. De afdeling ID is de schakel tussen de verschillende afdelingen en daarmee overzien wij de gehele organisatie.

Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde Informatiemanagement gerelateerde opleiding op minimaal Hbo-niveau.
 • IT-technische kennis m.b.t. applicatiebeheer is noodzakelijk. Basiskennis van BISL en ASL-raamwerk en testtechnieken bv TMap (Next) is gewenst.
 • Enige ervaring met applicatielandschappen van het programma/product en inzicht in de koppelingen tussen verschillende in- en externe gegevensbronnen.
 • Specifieke ervaring op één van de aandachtsgebieden: Fysiek Domein, Parkeren, Dienstverlening (Burgerzaken) of Sociaal Domein.

  Wie ben jij?

 • Je bent innovatief en veranderingsgezind, communicatief sterk, samenwerkingsgericht en je stelt prioriteiten in je werk. Je hebt een proactieve, resultaatgerichte, flexibele en collegiale houding.

Wat kun jij van ons verwachten?

In onze gemeente vinden we het belangrijk om te werken met een grote diversiteit aan mensen. Divers in onder andere cultuur, leeftijd, geaardheid, geslacht, mentale en fysieke gesteldheid en geloof. Op die manier willen we de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benutten om goede resultaten te behalen voor de inwoners van Haarlem en Zandvoort en creëren we een plek waar iedereen zich thuis voelt.
 • Een dienstverband voor 32 tot 36 uur per week.
 • Een veelzijdige baan voor een enthousiaste, gedreven collega in een stad waar creativiteit en innovatie worden aangemoedigd en een organisatie die wordt gekenmerkt door maatschappelijk bewuste mensen met ambitie en talent. Als je je hierin herkent heb je goede carrièreperspectieven bij de gemeente Haarlem.
 • Naast een goed pakket aan secundaire voorwaarden, is het salaris, afhankelijk van ervaring en opleiding, maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05 % Individueel Keuze Budget).

  Een assessment behoort tot de mogelijkheden.

Interesse?

Solliciteren op bovenstaande vacature kan t/m 26 januari 2021 via onze site www.haarlem.nl/werken-bij-de-gemeente-haarlem. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Frank Hermans, Afdelingsmanager Interne Dienstverlening, tel.nr. 06-46215518 of mailadres fhermans@haarlem.nl. Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.

In verband met de Corona maatregelen worden de sollicitatiegesprekken digitaal gevoerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gebruik onderstaande link om te solliciteren.

Solliciteer

Terug naar het vacatureoverzicht

 

De nieuwste vacatures ontvangen?

Inschrijven vacaturenieuws