Trouwambtenaren

U kunt kiezen welke trouwambtenaar uw ceremonie gaat uitvoeren. U geeft uw voorkeur minstens 6 weken van tevoren door. De gemeente probeert zoveel mogelijk aan uw wens tegemoet te komen. De trouwambtenaar maakt met u een afspraak voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek kunt u aangeven welke wensen u heeft voor de ceremonie. Een persoonlijk gesprek vooraf met de trouwambtenaar en een speech zijn niet mogelijk bij een nulpakket of een basispakket. 

 • Foto van Arma Klaasen

  Arma Klaasen Trouwambtenaar

  Mijn naam is Arma Klaasen en sinds 1998 ben ik met veel enthousiasme en plezier werkzaam als trouwambtenaar in onder andere de gemeente Haarlem. Ik vind het fantastisch om paren met elkaar te verbinden omdat elk mens anders is en daardoor ook geen enkele trouwceremonie hetzelfde is.

 • Foto van Dominique van Kessel

  Dominique van Kessel Trouwambtenaar

  Ik ben al meer dan 20 jaar werkzaam in de uitvaartzorg. Mijn kracht ligt in snel tot een goed contact komen met individuele mensen en families op de Momenten-des-levens.
  Bijna 10 jaar geleden kwam het mooie en vooral ook leuke ambt van Babs/trouwambtenaar op mijn pad. Daar maak ik kennis met de veelal jonge, enthousiaste paren, mannen en vrouwen, die vol vertrouwen in het leven en elkaar, een grote stap in hun leven gaan zetten: Het Huwelijk.
  Hier ligt mijn uitdaging in het vinden van de juiste woorden en de juiste toon om samen met hen tot een mooie en passende ceremonie te komen.
  Op ontspannen wijze, met gepaste aandacht voor het Trouwmoment, maar graag hier en daar wat humor, probeer ik mijn bruidsparen in de echt te verbinden. Eerst een kennismakingsgesprek, vaak op de locatie van het huwelijk, daarna maak ik een passend en persoonlijk verhaal dat recht doet aan wie beiden zijn en aan hoe zij in het leven staan.
  In mijn beleving maakt het Trouwmoment hun feestdag tot een trouwdag.

 • Foto Gé Noordzij

  Gé Noordzij Trouwambtenaar

  Mijn naam is Gé (Gerard Pieter) Noordzij. Ik treed al zo’n 15 jaar op als trouwambtenaar. In die 15 jaar was geen huwelijk hetzelfde en dat hoop ik zo te houden.
  Na een werkzaam leven in nauw contact met vele soorten mensen is het een waar genoegen te mogen staan voor mensen die een heel belangrijke beslissing in hun leven nemen.
  Als geboren en getogen Haarlemmer zou ik iedereen willen aanraden: als je weet met wie je wilt trouwen maar je weet niet waar, kies dan voor een Haarlemse locatie. Er zijn mogelijkheden te over.
  De huwelijksvoltrekkingen die ik doe, zijn op de betrokkenen afgestemd, met de nodige humor en met heel veel aandacht voor de persoonlijke geschiedenis en achtergronden.
  Het huwelijk is een mijlpaal in ieders leven. Ik stel er een eer en een genoegen in daar een steentje aan te mogen bijdragen.

 • Foto van Hans den Dikken

  Hans den Dikken Trouwambtenaar

  Ik ben Hans den Dikken, al 16 jaar werkzaam als trouwambtenaar bij de gemeente Haarlem en nog steeds enthousiast omdat je het bruidspaar net dat leuke mee kunt geven op hun trouwdag, waar ze later met plezier aan terugdenken! Ik maak een korte speech enkel en alleen over het bruidspaar (hoe hebben ze elkaar ontmoet, waarom ze gaan trouwen, waarom juist die ene, enz.). Tijdens de plechtigheid probeer ik de zaal erbij te betrekken, maar zeg en doe alleen dingen die het bruidspaar wil. Het is hun dag en moet in het teken staan van hun huwelijk! Dus geen poespas van gedichten, tenzij het bruidspaar daar expliciet om vraagt! Ik streef naar een ontspannen sfeer, met een vleugje humor, waar het bruidspaar zich gemakkelijk bij voelt! In de prachtige omgeving van een trouwzaal als de Gravenzaal of de Librije doe ik er dan alles aan om 'het moment' tot een onvergetelijk moment te maken!

 • Foto van Mirjam Buys-Kleijn

  Mirjam Buys-Kleijn Trouwambtenaar

  Sinds 2004 ben ik trouwambtenaar bij de gemeente Haarlem. Dit werk doe ik met heel veel plezier. Na een persoonlijk gesprek met het bruidspaar stel ik een speech op. Luchtig, persoonlijk en stijlvol. Het bruidspaar staat centraal, is uniek en heeft een eigen verhaal. Aan mij de taak om de huwelijksvoltrekking tot een onvergetelijk moment in hun leven te maken.
  ‘Hoe word je trouwambtenaar’, vragen veel mensen mij. De trouwambtenaar die destijds het huwelijk met mijn echtgenoot en mij voltrok stelde ik dezelfde vraag. ‘Gewoon solliciteren’, zei ze. ‘Echt iets voor jou’. Ik heb er nooit spijt van gehad.

 • Foto van Saskia van Kekem

  Saskia van Kekem Trouwambtenaar

  Je trouwdag is een feestje dat begint met jullie huwelijksvoltrekking. Van dit officiële moment maak ik graag een ontspannen, persoonlijke ceremonie waarbij zeker gelachen mag worden. Ieder bruidspaar is anders, daarom zullen we een paar weken voor de grote dag kennismaken zodat jullie je wensen kenbaar kunnen maken. De voltrekking wil ik voor jullie als bruidspaar, maar ook voor de gasten een feest van herkenning laten zijn.
  Tot ziens op een van onze prachtige trouwlocaties!

 • Foto van Wil van Leeuwen

  Wil van Leeuwen Trouwambtenaar

  Graag stel ik me even voor: mijn naam is Wil van Leeuwen. Een echte Haarlemse, trots op de stad Haarlem en iemand die graag tussen, met en voor mensen werkt. Dat is ook de reden dat ik Buitengewoon Ambtenaar ben geworden in mijn stad.
  Ik zou het een grote eer vinden om jullie trouwambtenaar te mogen zijn. Met veel toewijding en aandacht zorg ik ervoor dat de ceremonie, op deze bijzondere dag, compleet naar jullie wens verloopt. Het is jullie dag en ik maak er graag een mooi en passend feestje van. Met mijn passie en belangstelling zorg ik ervoor dat het een ceremonie wordt waarbij alle gasten geboeid luisteren naar jullie verhaal. Voorafgaand aan de huwelijksvoltrekking kom ik dan ook graag bij jullie thuis voor een persoonlijke ontmoeting, op een tijdstip naar wens.