Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Bent u ondernemer en heeft u tijdelijk financiële ondersteuning nodig door de maatregelen in verband met het coronavirus? Dan kunt u een beroep doen op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) voor levensonderhoud en/of bedrijfskrediet. Het kabinet heeft de maatregelen voor ondersteuning in levensonderhoud van zelfstandig ondernemers verlengd tot 1 juli 2021. Na Tozo 1 en Tozo 2 zijn er nu Tozo 3 en Tozo 4. Kijk goed naar de voorwaarden voor Tozo 3 en Tozo 4.

Information for English speaking entrepreneurs can be found on the Dutch government website government information for entrepreneurs.

Tozo 3

Tozo 3 gaat in per 1 oktober 2020 en loopt tot en met 31 maart 2021. Sinds 5 oktober 2020 (8.30 uur) kunt u Tozo 3 aanvragen. De Tozo 2 uitkering wordt niet automatisch verlengd. Voor Tozo 2 werd al gekeken naar het inkomen van uw partner. Dat geldt ook voor Tozo 3.

Tozo 4

Tozo 4 loopt van 1 april 2021 tot en met 30 juni 2021. Bij Tozo 4 geldt de partnertoets. Tozo 4 kunt u aanvragen vanaf 1 april 2021.

Tozo bedrijfskrediet

Zelfstandigen die als gevolg van de coronacrisis liquiditeitsproblemen hebben, kunnen ook in de vervolgregeling (Tozo 3 en Tozo 4) een lening aanvragen voor bedrijfskrediet. Voor de gehele periode dat de regeling loopt, blijft het totaal te lenen bedrag staan op € 10.157.

U kunt geen beroep doen op de Tozo lening voor bedrijfskapitaal als u surseance of faillissement heeft aangevraagd of gekregen.

Tozo 3 levensonderhoud aanvragen U heeft voor het invullen uw DigiD inlogcode nodig. Dit formulier is ook voor ondernemers uit Beverwijk

Tozo bedrijfskrediet aanvragen U heeft voor het invullen uw DigiD inlogcode nodig. Dit formulier is ook voor ondernemers uit Velsen, Heemskerk en Beverwijk

Tozo 3 levensonderhoud wijziging doorgeven U heeft voor het invullen uw DigiD inlogcode nodig.

Bent u inwoner van Beverwijk? Geef uw wijziging dan door via het steunpunt ondernemers van gemeente Beverwijk.

Voor wie geldt de Tozo?

Check of u in aanmerking komt

Tozo 4

Hoe vraag ik de Tozo levensonderhoud aan?

Hoe gaat het verder?

Is uw Tozo aanvraag toegekend en wilt u een wijziging doorgeven?

De regeling broodnood

Voorwaarden lening bedrijfskrediet

Heroriëntatie voor de zelfstandig ondernemer

Bbz regeling voor zelfstandig ondernemers

Tozo en Brexit