Tarieven pleziervaart

Vaart u door Haarlem? Dan moet u mogelijk bruggengeld en verblijfskosten betalen.

Bruggengeld en verblijf

Als u door Haarlem vaart en u een brugopening nodig heeft om door te varen, betaalt u bruggengeld. Als u met uw vaartuig onder de bruggen door kunt varen betaalt u geen bruggengeld.

U mag in Haarlem kosteloos voor maximaal 3 uur aanleggen bij een van de passantenligplaatsen. Daarna betaalt u kosten voor verblijf. Als u kosten voor verblijf betaalt, hoeft u geen bruggengeld te betalen. Het is niet mogelijk om een passantenligplaats te reserveren. Wilt u met een groep van meer dan 10 boten in de stad verblijven? Dan adviseren wij u om van te voren een e-mail te sturen naar havendienst@haarlem.nl.

Betaalmogelijkheden

Betalen via AanUit.net

In Haarlem kunt u met de app AanUit.net bruggengeld en kosten voor verblijf betalen. Ook kunt u elektra aan- en uitzetten en betalen.

Download de app via de Play Store van Google of in de App Store van Apple. U moet een account aanmaken.

Lees de handleiding (pdf, 94 kb)

Betaalpalen

U vindt betaalpalen bij het Havenkantoor aan de Spaarndamseweg 1, bij de Melkbrug en de Gravestenenbrug. Aan de betaalpalen kunt u alleen met pinpas betalen.

Havenkantoor

Het Havenkantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 8.30 tot 16.30 uur. U kunt betalen met pin, credit card of contant geld.

Brugwachter

Tijdens bedieningstijden kunt u bij de brugwachter betalen, bij voorkeur met pin. De bedieningstijden vindt u op www.haarlem.nl/bruggen.

Kosten bruggengeld en verblijf

De lengte van uw vaartuig bepaalt het tarief. De lengte wordt per decimaal berekend. Als u door Haarlem vaart en u een brugopening nodig heeft om door te varen, betaalt u bruggengeld.

Bruggengeld  
Dagkaart: minimaal 1 brugopening € 1,20 per meter vaartuig
Jaarkaart: minimaal 1 brugopening  € 12,20 per meter vaartuig
Kosten voor verblijf (inclusief bruggengeld)   
Verblijf per dag € 1,40 per meter voertuig                              
Verblijft u 3 dagen of langer? Dan ontvangt u 25% korting  

Vaart u elektrisch? Dan kunt u 20% korting ontvangen op bovenstaande bedragen. U moet zich hiervoor apart melden bij het Havenkantoor.

Beroepsvaart

Schepen van de zogenaamde beroepsvaart, bijvoorbeeld passagiersschepen, betalen havengeld per factuur en elektra via de app AanUit.net.

Jaarkaart bruggengeld

Vaart u met uw pleziervaartuig regelmatig binnen de Haarlemse wateren, inclusief de Mooie Nel en heeft u een brugopening nodig om door te kunnen varen? Dan kunt u een Jaarkaart Bruggengeld aanschaffen. Deze kaart is voordeliger als u meer dan 10 keer doorvaart. De jaarkaart is geldig vanaf 1 januari tot en met 31 december. De jaarkaart eindigt automatisch.

Betalen jaarkaart

De Jaarkaart Bruggengeld schaft u aan via de app AanUit.net. U moet eerst een account aanmaken. Bij de locatie Haarlem kunt u vervolgens het product Jaarkaart aanvragen. Per keer dat u door Haarlem vaart, meldt u zich aan via uw account en kiest u Bruggengeld. Er worden uiteraard geen kosten per doorvaart berekend, omdat het jaargeld al betaald is.

Download de app via de Play Store van Google of in de App Store van Apple.

De kosten van een jaarkaart en de voorwaarden vindt u terug onder het kopje 'Kosten bruggengeld en verblijf'.