Stockholmstraat (Europawijk blok 6)

Kavel Stockholmstraat.

Op deze locatie is volgens het bestemmingsplan de bouw van 6 tot 8 woningen mogelijk. Er wordt een bouwgroep gezocht die deze woningen in collectief opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkelt. De bouwgroep moet bestaan uit de toekomstige bewoners die gezamenlijk hun eigen woning (laten) ontwerpen en bouwen. De verkoop van de kavel start begin 2018. Er is een kavelpaspoort (pdf, 1,8 MB) beschikbaar met daarin de regels die gelden voor de bouw.

Wilt u op de hoogte blijven van de verkoop van kavels en vastgoed door de gemeente? U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief via haarlem.nl/nieuwsberichten-per-e-mail/.

Zelfbouwpartners

 • RBIJ Haarlem
  RBIJ Haarlem is een zwerm van ondernemers uit Haarlem. Samen pakken ze complexe uitdagingen op en komen ze tot duurzame oplossingen. RBIJ versnelt de zelfbouw in Haarlem met events en het opzetten van een community: de zelfbouwzwerm Haarlem. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de zelfbouwzwerm? Mail dan naar zelfbouw@RBIJHaarlem.nl.
 • Duurzaam Bouwloket 
  Het Duurzaam Bouwloket is het loket voor al uw vragen op het gebied van duurzaam bouwen, energie besparen en energie opwekken. Kijk voor advies over duurzaam (ver)bouwen op duurzaambouwloket.nl/nieuwbouw.

Documenten over zelfbouw

 • Draaiboek zelfbouw Haarlem (pdf)
  In het draaiboek staat hoe u bij de gemeente een kavel kunt vinden en welke informatie de gemeente daarover beschikbaar stelt. Ook vindt u hier meer informatie over de verkoopprocedure, de voorbereiding van de bouw, het bouwen zelf en de hulp die u kunt inschakelen.
 • Duurzame zelfbouw Haarlem (pdf)
  De gemeente vindt duurzaam bouwen belangrijk. In dit document vindt u informatie over de wettelijke eisen, nog duurzamer bouwen en hulp die u kunt inschakelen om uw woning duurzaam te bouwen.
 • Ontwikkelstrategie Zelfbouw (pdf)
  Hierin leest u waarom de gemeente het belangrijk vindt dat Haarlemmers hun woning zelf kunnen bouwen en welke strategie de gemeente inzet om zelfbouw te bevorderen.

Contact

Heeft u vragen, tips of ideeën? Neemt dan contact op met Hilma van Slooten of Yvonne Haneman van RBIJ Haarlem via zelfbouw@RBIJHaarlem. Ook kunt u via antwoord@haarlem.nl contact opnemen met de procesmanager bij de gemeente, Wendy Dieben.

Wilt u op de hoogte blijven van de verkoop van kavels en vastgoed door de gemeente? Abonneer u dan op de nieuwsbrief via haarlem.nl/nieuwsberichten-per-e-mail/.