Stockholmstraat (Europawijk blok 6)

Kavel Stockholmstraat.

Op deze locatie is volgens het bestemmingsplan de bouw van 6 tot 8 woningen mogelijk. Er wordt een bouwgroep gezocht die deze woningen in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkelt. De bouwgroep moet bestaan uit de toekomstige bewoners die gezamenlijk hun eigen woning (laten) ontwerpen en bouwen. Bouwgroepen kunnen zich inschrijven tot 7 juni 2018. Bekijk de brochure (pdf) voor de regels die gelden voor de bouw en de verkoopprocedure.

Wilt u op de hoogte blijven van de verkoop van kavels en vastgoed door de gemeente? U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief via haarlem.nl/nieuwsberichten-per-e-mail/.

Verkoop

De verkoop van de zelfbouw kavel aan de Stockholmstraat is gestart. Voor deze locatie wordt een bouwgroep gezocht die maximaal 8 woningen realiseert. Bouwgroepen kunnen zich tot 7 juni 2018 12.00 uur inschrijven.

Zelfbouwpartners

 • RBIJ Haarlem
  RBIJ Haarlem is een zwerm van ondernemers uit Haarlem. Samen pakken ze complexe uitdagingen op en komen ze tot duurzame oplossingen. RBIJ versnelt de zelfbouw in Haarlem met events en het opzetten van een community: de zelfbouwzwerm Haarlem. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de zelfbouwzwerm? Mail dan naar zelfbouw@RBIJHaarlem.nl.
 • Overspaern Makelaardij B.V.
  Overspaern Makelaardij B.V. is de verkopende makelaar voor dit project en te bereiken via mailadres info@overspaern.nl.
 • Duurzaam Bouwloket 
  Het Duurzaam Bouwloket is het loket voor al uw vragen op het gebied van duurzaam bouwen, energie besparen en energie opwekken. Kijk voor advies over duurzaam (ver)bouwen op duurzaambouwloket.nl/nieuwbouw.

Documenten over zelfbouw

 • Draaiboek zelfbouw Haarlem (pdf)
  In het draaiboek staat hoe u bij de gemeente een kavel kunt vinden en welke informatie de gemeente daarover beschikbaar stelt. Ook vindt u hier meer informatie over de verkoopprocedure, de voorbereiding van de bouw, het bouwen zelf en de hulp die u kunt inschakelen.
 • Duurzame zelfbouw Haarlem (pdf)
  De gemeente vindt duurzaam bouwen belangrijk. In dit document vindt u informatie over de wettelijke eisen, nog duurzamer bouwen en hulp die u kunt inschakelen om uw woning duurzaam te bouwen.
 • Ontwikkelstrategie Zelfbouw (pdf)
  Hierin leest u waarom de gemeente het belangrijk vindt dat Haarlemmers hun woning zelf kunnen bouwen en welke strategie de gemeente inzet om zelfbouw te bevorderen.

Contact

Heeft u vragen, tips of ideeën? Neemt dan contact op met Rogier Tan of Yvonne Haneman van RBIJ Haarlem via zelfbouw@RBIJHaarlem. Ook kunt u via antwoord@haarlem.nl contact opnemen met de procesmanager bij de gemeente, Wendy Dieben.

De verkoop van de kavel verloopt via Overspaern Makelaardij B.V. te bereiken via info@overspaern.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de verkoop van kavels en vastgoed door de gemeente? Abonneer u dan op de nieuwsbrief via haarlem.nl/nieuwsberichten-per-e-mail/.