Toekomstvisie stationsgebied

Duizenden mensen lopen, fietsen, treinen of rijden dagelijks door het stationsgebied van Haarlem. Het worden er steeds meer. En dat gaat knellen.

OV-knooppunt
De gemeente Haarlem en de provincie Noord-Holland willen ervoor zorgen dat het stationsgebied een goed functionerend knooppunt voor het openbaar vervoer blijft. En natuurlijk een fijne plek met een aantrekkelijke entree naar onze binnenstad. Om dit voor elkaar te krijgen, stellen we samen met de provincie een toekomstvisie op. In deze visie staan de randvoorwaarden voor de ontwikkeling van het stationsgebied voor de periode 2020-2040. Dit doen we niet alleen. Verschillende deskundigen helpen ons daarbij. Ook partijen als de NS, ProRail en Connexxion zijn betrokken. Er is ook een klankbordgroep die met ons meedenkt. Bovendien zijn wij benieuwd wat u belangrijk vindt.

Van augustus 2019 tot de zomer van 2020 zijn we aan de slag met het ontwikkelen van de visie. Deze presenteren we in het voorjaar aan de gemeenteraad en aan Provinciale Staten.

Verkenning van nieuwe busroutes, busstation en tram in Haarlem

De provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlem willen onderzoeken of er een nieuw busstation aan de Europaweg/Schipholweg in Schalkwijk kan komen. Ook de mogelijkheden van een tram of lightrail en daarnaast een herinrichting van de N200 worden onderzocht. Lees het volledige nieuwsbericht.