Station Spaarnwoude liften

ProRail bouwt vanaf augustus 2019 3 liften en hellingbanen bij station Spaarnwoude. De liften en hellingbanen maken Station Spaarnwoude toegankelijker voor mindervaliden. Aannemer K_Dekker voert het werk namens ProRail uit. 
De liften zijnklaar voor gebruik vanaf vrijdag 3 juli. 

Actueel

Op 19 augustus 2019 is de aannemer K_Dekker bouw & infra gestart met de voorbereidingen op de bouw. De aannemer probeert de overlast voor reizigers te beperken door op pontons vanaf het water te werken. Toch zijn er in september 2 weekenden, waarin de omgeving van het station minder goed bereikbaar is.

Schilderbeurt

De traverse (een oversteek voor voetgangers over bijvoorbeeld de weg) krijgt tegelijkertijd een schilderbeurt. De gebruikers van de traverse kunnen hier tot december 2019 enige hinder van ondervinden. Aan het eind van het jaar zijn deze schildwerkzaamheden afgerond. Zonder tegenslag is ook station Haarlem Spaarnwoude voorjaar 2020 voorzien van liften en hellingbanen.

Planning

De aannemer start in augustus 2019 met de werkzaamheden. Naar verwachting zijn de liften en hellingen in het voorjaar van 2020 klaar. De omgevingsvergunning voor de bouw van de liften en de hellingbanen is inmiddels verleend. Voor de bouw van de liften rijdt de trein een aantal weekenden niet tussen Amsterdam en Haarlem. Reizigers en omwonenden worden hier vooraf over geïnformeerd.

Documenten

De hellingen en liften worden geplaatst bij de trappen van het station. Er komt een lift bij de trap naar de oversteek over de snelweg. De andere 2 liften en de hellingen komen bij de trappen aan beide kanten van het station. Dit kunt u zien op de schetsen:
Schets 1 (pdf)
Schets 2 (pdf)

Projectpartners

Dit is een project van ProRail dat wordt gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Achtergrond

De overheid wil dat mensen zelfstandig met de trein kunnen reizen. Ook mensen met een beperking. Daarom worden stations aangepast voor mindervaliden. In 2030 moeten alle stations zelfstandig toegankelijk zijn. Dat is een belangrijk doel van de overheid en van ProRail.

Kijk voor meer informatie op www.prorail.nl/reizigers/stations/toegankelijkheid.

Contact

Dit is een project van ProRail. Heeft u vragen? Neem dan contact op met ProRail Publiekscontacten. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 0800 776 7245. Vanuit de gemeente is procesmanager Sandra Buisman betrokken bij dit project. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 14 023 of via e-mail antwoord@haarlem.nl.