Sportkampioenen

Heeft u een sportkampioen in uw sportvereniging? Als bestuur van een sportvereniging kunt u hem of haar schriftelijk aanmelden. Haarlem is trots op haar sporters en vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan winnaars van nationale en internationale kampioenschappen. Haarlemse sporters die een bijzondere sportieve prestatie hebben geleverd, worden gehuldigd op het stadhuis. En zij krijgen een eervolle vermelding in het 'Haarlemse Sportboek'.

Sportkampioen aanmelden Via dit formulier kunt u een sportkampioen voordragen

Voorwaarden

2 keer per jaar organiseert de gemeente een bijeenkomst in het stadhuis. De wethouder Sport ontvangt dan sporters die voldoen aan de volgende criteria:

  • Een individuele sporter of een team heeft een 1e, 2e of 3e plaats behaald bij een Nederlands of Europees kampioenschap, in een competitie van een sportbond die is aangesloten bij NOC*NSF. Of de sporter of het team heeft een 1e tot en met 6e plaats behaald bij een Wereldkampioenschap, Olympische Spelen of Paralympische Spelen
  • Een individuele sporter woont in de gemeente Haarlem. Een team is onderdeel van een sportvereniging die in Haarlem is gevestigd.

Schriftelijk aanmelden

Het bestuur van een sportvereniging kan een sporter of team aanmelden. Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar:

Gemeente Haarlem
Afdeling Jeugd, Onderwijs en Sport
Postbus 511
2003 PB  Haarlem

U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding.