Sociaal Wijkteams

Wilt u informatie of advies over werk, inkomen, wonen, welzijn en/of zorg? Of heeft u behoefte aan iemand die meekijkt naar mogelijke oplossingen? Het Sociaal Wijkteam in uw buurt kan helpen. Bijvoorbeeld bij het maken van een plan om uit schulden te komen of weer werk te vinden bij langdurige werkloosheid.

Het Sociaal Wijkteam denkt met u mee als u vragen hebt over wonen, of als u zich eenzaam voelt, of te vaak verveelt, of als u huishoudelijke of persoonlijke zorg nodig hebt, en ook bij een moeizame relatie met familie of buren. U krijgt een steuntje in de rug. Ook kunt u met het Sociaal Wijkteam kijken of familie, vrienden of buren u kunnen helpen. Uw vragen kunnen ook gaan over opvoeden en uw gezin. Het Sociaal Wijkteam werkt samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

In de hele stad zijn er Sociaal Wijkteams. U kunt contact opnemen met het Sociaal Wijkteam in uw buurt door op spreekuren langs te komen, te bellen of te mailen. Of het Sociaal Wijkteam komt bij u langs. Maakt u zich zorgen over iemand in uw buurt? Dan kunt u ook hierover in gesprek gaan met het Sociaal Wijkteam of online een zorgmelding doen. Het Sociaal Wijkteam helpt mensen die geen sociaal netwerk hebben met het opbouwen van een netwerk.

Wijkteamlid Tom Reedijk:
“Wij gaan altijd eerst in gesprek. Samen willen we uitzoeken hoe iemand het beste geholpen kan worden. De ene keer is dat met professionele hulp aan huis, de andere keer kan een familielid of vrijwilliger iemand helpen. Het is altijd maatwerk.”

Lees meer op www.sociaalwijkteamhaarlem.nl
Een zorgmelding doen