Slachthuisbuurt Zuidstrook Blok II: Oost

De gemeente Haarlem werkt samen met woningbouwcorporaties Ymere, Elan en Pré Wonen aan het herstructureren van de Zuidstrook van de Slachthuisbuurt. Het gebied is opgedeeld in 9 blokken. Op de hoek Prins Bernhardlaan/Schipholweg ligt Blok II, circa 1.500 m2. Een prominente plek die belangrijk is voor de stad Haarlem, omdat het de entree van de stad markeert. Het gebouw dat op de locatie komt, moet dus van bijzonder hoge ontwerpkwaliteit zijn.

Het gebied van Blok II is momenteel park. Enerzijds is Blok II het begin van de reeks van gebouwen aan de Schipholweg, anderzijds is het onderdeel van de gebouwen in het park. In de huidige situatie staan er bomen in het zuidelijk deel van het park. Er is één waterloop in het gebied, die het water aan de Richard Holkade verbindt met het water in de Reinaldapark.

Bekijk een plattegrond (jpeg).

Betrokken partijen

Binnen het plangebied zijn de volgende partijen actief:

  • Gemeente Haarlem
  • Pré Wonen (ontwikkelaar Blok I ten noorden van Blok II)

Programma

Er kunnen woningen gerealiseerd worden in verschillende categorieën. Hierin krijgt de ontwikkelaar een grote vrijheid.

Het gebouw sluit qua uitstraling en materiaalgebruik aan op de gebouwen in de omgeving. Aan de kant van de Schipholweg en de nieuwe zijstraat, tussen blok II en blok III, dient het gebouw aan te sluiten bij de stedelijke sfeer van de Slachthuisbuurt-Zuid. Aan de parkzijde heeft het gebouw een ander karakter. Daar moet het open en licht zijn, om de relatie met de groene omgeving te versterken.

Het water en zoveel mogelijk monumentale grote bomen uit het park dienen gehandhaafd te worden. Het geheel heeft een ontspannen, rustige sfeer, op enige afstand van de drukke Schipholweg. Voor het gebied is een visie opgesteld door BDPKhandekar. Dit bureau treedt tevens op als stedenbouwkundige supervisor voor het gebied.

Ontwikkelingen in de nabije omgeving

  • Slachthuisbuurt Zuidstrook Blok I
  • Slachthuisbuurt Zuidstrook Blok V (ontwikkelaar Elan Wonen)
  • Drijfriemenfabriek
  • Oostpoort
  • Slachthuisterrein
  • DSK 2

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de projectpagina van Slachthuisbuurt Zuidstrook www.haarlem.nl/slachthuisbuurt-zuidstrook.

Kijk voor meer informatie over aanbesteding van de verkoop van de grond op de website van TenderNed. De selectieprocedure loopt inmiddels. Er zijn 4 partijen geselecteerd om een plan met grondbod in te dienen.

 

Contact

Heeft u interesse in één van de locaties? Meld u dan aan voor de nieuwsalert per e-mail Verkoop (on)roerende goederen om tijdig geïnformeerd te worden van wanneer een locatie in de verkoop gaat.

Terug naar het gebiedsontwikkelingoverzicht