Sint Jacob-locatie (Poort van Boerhaave)

Stichting Sint Jacob in de Boerhaavewijk gaat de voormalige Boerhaavekliniek slopen en vervangen door nieuwbouw. Er komen ongeveer 240 nieuwe zorgwoningen en zorgfuncties. De woningen zijn voor het grootste deel bedoeld voor haar eigen bewoners en variĆ«ren in zorgniveau. Voor de voorzieningen wordt gedacht aan bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, een horecafunctie, een ZOED (Zorg Onder Een Dak) en kantoren van Sint Jacob zelf.

Actueel

Er is een stedenbouwkundig plan uitgewerkt. Op basis daarvan heeft Sint Jacob, samen met de gemeente, een ontwerp bestemmingsplan gemaakt. Binnenkort wordt dat gepubliceerd en kunnen er zienswijzen worden ingediend.

Planning

Sint Jacob heeft het huidige gebouw recent gesloopt. De rest van 2020 wordt gebruikt voor de planvoorbereidingen: het uitwerken van de ontwerpen en het maken van een nieuw bestemmingsplan. Naar verwachting kan Sint Jacob in 2021 starten met de bouw van de woningen en de andere faciliteiten.

Documenten

Contact

Procesmanager van de gemeente Haarlem is de heer S. Bukman. Voor vragen kunt u contact met hem opnemen via het algemene nummer van de gemeente 14 023 of via schalkwijk@haarlem.nl.