Herstructurering Scheepmakerskwartier

Bij Molen de Adriaan, direct aan 't Spaarne, wordt gebouwd aan een nieuwe wijk: het Scheepmakerskwartier. Aan het Spaarne worden in verschillende fases woningen, een autovrije kade, havenvoorzieningen en een passantenhaven naast molen De Adriaan gebouwd. De eerste fase is afgerond. 

Planning

Fase 1 is afgerond

In fase 2 wordt de rest van het plangebied ontwikkeld tot de spoordijk. Fase 2 wordt in 2 stappen uitgevoerd: fase 2A en 2B.

Fase 2A

De woningen van Fase 2A zijn in het najaar van 2019 opgeleverd. De openbare ruimte is begin dit jaar opgeleverd en de overdracht van de openbare ruimte aan de gemeente Haarlem vindt medio 2020 plaats. 

Lees meer op www.descheepmaker.nl

Fase 2B

Voor fase 2B is een overeenkomst afgesloten met ontwikkelaar De Scheepmaker B.V. De woningen van fase 2B zijn eind maart 2020 opgeleverd. De openbare ruimte is medio dit jaar klaar en wordt aan het eind van 2020 overgedragen aan de gemeente Haarlem. 

Documenten

Contact

Procesmanager voor de gemeente Haarlem is de heer P Tobben. Heeft u vragen over de ontwikkelingen rondom dit project? Neem dan contact met hem op via het algemene nummer van de gemeente 14 023 of via antwoord@haarlem.nl.

De ontwikkeling van fase 2A is een project van Aan het Spaarne B.V.

De ontwikkeling van fase 2B is een project van De Scheepmaker B.V. Voor vragen of interesse in een woning kunt u terecht op de website www.descheepmaker.nl.