Rozenprieelstraat

Binnen enkele jaren moet de riolering in de Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, de Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, het toegangspad naar Merensplein en het gedeelte van de Bakkerstraat tussen het Zuider Buiten Spaarne en de Casteleynstraat worden vervangen.

Actueel

Begin 2017 is de verdere uitwerking van de plannen gestaakt, omdat duidelijk werd dat we meer onderzoek moesten doen naar de kwaliteit van het riool. Daarnaast werd in 2017 ook meer bekend over de aanwezigheid van funderingsproblemen in het Rozenprieel 

De gemeente is begonnen met de aanpak van funderingen in het Rozenprieel, door het beschikbaar stellen van een subsidie voor het uitvoeren van funderingsonderzoek. Met dit onderzoek naar de fundering krijgen eigenaren inzicht in de staat van hun fundering.

Meer informatie over de funderingsproblemen is te vinden op de projectpagina Funderingen Rozenprieel.

Waarom moet de riolering worden vervangen?

Het rioolstelsel in het gebied (de straten onder ‘projectgebied’) is verouderd. Omdat deze niet meer werkt zoals het hoort, is de kans groot dat er verstoppingen, wateroverlast en stankoverlast ontstaan of erger worden. 
Daarnaast kan het riool de hoeveelheid water van de steeds zwaardere regenbuien niet goed aan. Dit kan er in de toekomst voor zorgen dat er veel water op straat komt te staan. Het water uit de straat kan vervolgens de gebouwen (zoals uw woning) in lopen. Naast deze waterschade aan uw woning kan het ook zijn dat het afvalwater uit de riolering op straat terechtkomt. Dit leidt tot gezondheid risico’s en belemmert het verkeer (zoals hulpdiensten). Hierdoor is het belangrijk dat het rioolstelsel wordt vervangen door grotere buizen, zodat er een grotere buffer is voor het afval- en regenwater. 
Er ligt een drainagestelsel in het Rozenprieel, waardoor de overlast tot nu toe beperkt is gebleven. Om ook in de toekomst al het water op te kunnen vangen, is het belangrijk dat de riolering vervangen wordt.

Projectgebied

Het projectgebied voor de vervanging van de riolering bestaat uit: 

  • het gedeelte van de Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraathuisnummers 1-27 en 2-24
  • de Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat: huisnummers 63-91 en 56-74
  • het toegangspad naar Merensplein
  • het gedeelte van de Bakkerstraat tussen het Zuider Buiten Spaarne en de Casteleynstraat: huisnummers 54-84 en 13-51

Contact

Voor vragen over de vervanging van de riolering kunt u contact opnemen met Ellen Weerman. Zij is de omgevingsmanager die de wijk begeleidt op weg naar de vervanging van de riolering. Zij is bereikbaar via het algemene nummer van de gemeente 14 023 en via rioleringrozenprieel@haarlem.nl