Romolenbeek, woningbouw

Het wooncomplex Romolenbeek op het Kruidplein van Pré Wonen in de Europawijk is eind 2019 gesloopt. Pré Wonen wil op deze locatie een nieuwbouw appartementencomplex bouwen met maximaal 30 sociale huur appartementen.

Dit project loopt in de periode 2020 - 2023

Actueel

Initiatiefnemer Pré Wonen heeft een plan ingediend om het wooncomplex te vervangen voor een nieuwbouwcomplex met maximaal 30 sociale huur appartementen. Het gaat om 2 of 3-kamer appartementen met een individuele buitenruimte. Ongeveer 10 woningen zijn bestemd voor de verhuur aan zelfstandig wonende jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Deze jongeren krijgen ambulante ondersteuning en woonbegeleiding van de Raphael stichting / Rozemarijn.

Het oorspronkelijk wooncomplex had 25 sociale huurwoningen en 2 ruimtes in de verhuur met een maatschappelijke bestemming: een ruimte voor een kinderdagverblijf en een sociale winkel-/werkplaats voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking.

Planning

De gemeente stelt een startnotitie op die aan de raad wordt voorgelegd (naar verwachting in het 4e kwartaal 2020).

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met de procesmanager Hanneke Beelen via het telefoonnummer 14 023 of via antwoord@haarlem.nl.