Prins Hendrikstraat - hotelontwikkeling

De ontwikkelaar Cobraspen heeft plannen om de voormalig meisjesschool aan Prins Hendrikstraat 1 en Wilhelminastraat 43a (jongensschool) te ontwikkelen tot hotel. Het plan is om een hotel te maken met ongeveer 100 hotelkamers van 4-sterren niveau met een bar/restaurant.

Vergunning

De gemeente heeft in eerste instantie positief gereageerd op het idee van Cobraspen voor de locatie Prins Hendrikstraat. Voor dit project wordt onderzocht onder welke voorwaarden de gemeente mee wil werken aan de ontwikkeling. Deze voorwaarden worden door de gemeenteraad vastgesteld. Daarnaast heeft Cobraspen een plan ingediend bij gemeente voor de Wilhelminastraat. Er wordt nog bekeken of deze plannen haalbaar zijn. Cobraspen moet vervolgens voor alle plannen een vergunning bij de gemeente aanvragen. Dan wordt nog getoetst of het plan aan de wet- en regelgeving voldoet.

Bekijk de huidige bestemmingsplannen.

Inspraak hotelbeleid

Gemeente Haarlem heeft nieuw hotelbeleid gemaakt. Het is mogelijk voor Haarlemmers om hun mening te geven op nieuw beleid. Het hotelbeleid en hoe u een reactie kunt geven, leest u in het nieuwsbericht van 21 december 2018.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met de procesmanager Hanneke Beelen via het telefoonnummer 14 023 of via antwoord@haarlem.nl.