Parklaan

Aan Parklaan 105 wordt het rioolgemaal vervangen. De bouwplaats is op de hoek met de Phoenixstraat tegenover basisschool De Kring.

Planning

Rioolgemaal

De werkzaamheden zijn in het najaar van 2016 van start gegaan. Aannemingsmaatschappij VOBI bv is januari 2018 begonnen met het aanbrengen van de wapening voor de constructiewanden van de twee kelders van het toekomstige gemaal. De ‘natte’ kelder (daar wordt het rioolwater opgevangen) en de pompenkelder (daar wordt het rioolwater naar een volgend deel in het gemaal gepompt). Vervolgens maken zij het deel tussen de kelder en de bovenbouw. Dat wordt het dek genoemd. Naar verwachting zijn zij hier tot en met het voorjaar mee bezig. Wanneer het betonwerk voor de kelders is gerealiseerd, beginnen zij met het bouwen van het gedeelte boven de grond. Dan brengen ze de werktuigbouwkundige- en elektrotechniek van het besturingssysteem van het gemaal. Naar verwachting zijn zij hier tot in de zomer 2018 mee bezig en ronden ze het na de bouwvakantie af.

Definitief ontwerp

Op 2 juni 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders het definitief ontwerp (DO) voor het rioolgemaal vastgesteld.
Bekijk het DO, onder agendapunt 17.

Contact

Heeft u een klacht of wilt u meer informatie over de werkzaamheden aan het rioolgemaal? Aannemingsmaatschappij Vobi B.V. is te bereiken via het e-mailadres gemaal parklaan@vobi.nl. Ook kunt u 24 uur per dag telefonisch terecht via nummer 070 - 370 1299.

Procesmanager voor de gemeente Haarlem is de heer R. Admiraal. Voor vragen over de gymzaal kunt u contact met hem opnemen via het algemene nummer van de gemeente 14 023 of via antwoord@haarlem.nl.