Over deze website

Dit is de officiële website van de gemeente Haarlem. De gemeente Haarlem is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel, juist en toegankelijk te houden. Komt u iets tegen dat niet correct is of verouderd? Kunt u formulieren of andere documenten niet downloaden, of heeft u suggesties voor verbetering? Laat het de gemeente weten via het online reactieformulier.

Reageer U ontvangt binnen 3 werkdagen een reactie op uw vraag

Privacyverklaring

De gemeente verwerkt persoonsgegevens om u van dienst te zijn en voor de uitvoering van haar wettelijke en publieke taken. De gemeente moet zorgvuldig en vertrouwelijk met uw persoonsgegevens omgaan. Dat is vastgelegd in de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) en andere wetgeving, zoals de Wet basisregistratie personen, de Telecommunicatiewet en de Wet algemene bepalingen burgerservicenummer. Als u gebruik maakt van diensten of producten van de gemeente hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens vragen wij alleen als dat wettelijk verplicht is.

Denk aan:

 • naam
 • geboortedatum
 • geboorteplaats
 • adresgegevens
 • telefoonnummer
 • e-mailadres

De uitwisseling van uw gegevens met andere partijen (Belastingdienst, SVB, verzekeringsmaatschappijen) is ook in de wet geregeld.

KopieID

Wij kunnen u ook vragen om een kopie van uw identiteitsbewijs. Met de KopieID app maakt u met uw mobiele telefoon of tablet een veilige kopie van uw identiteitsbewijs. U kunt meer hierover lezen en de app downloaden op www.rijksoverheid.nl

Lees op de pagina Privacyverklaring meer over hoe de gemeente omgaat met uw gegevens.

Auteursrecht

Tenzij anders vermeld is op de content van deze website de Creative Commons zero verklaring (CC0) van toepassing. Dit betekent dat hergebruik van de inhoud van deze site is toegestaan, met uitzondering van items waarin staat dat daarop een auteursrechtelijke uitzondering van toepassing is.

De volgende rechten worden door Creative Commons zero verklaring niet gewijzigd en blijven dus van kracht:

 • octrooirechten en merkrechten
 • de rechten van anderen, ofwel op onderdelen van deze website ofwel op de wijze waarop de website wordt gebruikt, zoals het portretrecht of privacyrecht.

Webarchief

Het webarchief is gevuld vanaf 19 december 2014. De invulbare formulieren vindt u niet in het archief.

Bekijk het webarchief van deze website.

Colofon

De webredactie van de gemeente Haarlem beheert de content op deze website. Voor inspiratie, begeleiding en uitvoering hebben wij nauw samengewerkt met De Staat van het Web. Het ontwerp en interactiedesign zijn in samenwerking met Concept7 gerealiseerd. De technische realisatie is mede verzorgd door Redkiwi (Alternet).

Toegankelijkheid van de website

De gemeente Haarlem geeft veel aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, bouwkwaliteit en vindbaarheid van online informatie. Iedereen moet de website van de gemeente Haarlem gemakkelijk kunnen vinden, gebruiken en bekijken. De gemeente Haarlem heeft een toegankelijkheidsverklaring opgesteld voor haar website.

Toegankelijkheidsverklaring

Is de website van de gemeente Haarlem, of onderdelen daarvan, voor u niet goed toegankelijk? Heeft u vragen, tips of opmerkingen over toegankelijkheid? Stel uw vraag via het webformulier Vraag of reactie.

Foto's overnemen van haarlem.nl

Voor foto’s op de website geldt dat derden (zoals de media of bewoners) ze alleen mogen overnemen:

 • voor redactioneel gebruik
 • voor eenmalig gebruik bij het artikel waarbij de foto ter beschikking is gesteld
 • onder vermelding van de naam van de fotograaf.