Over deze website

Dit is de officiële website van de gemeente Haarlem. De gemeente Haarlem is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel, juist en toegankelijk te houden. Komt u iets tegen dat niet correct is of verouderd? Kunt u formulieren of andere documenten niet downloaden, of heeft u suggesties voor verbetering? Laat het de gemeente weten via het online reactieformulier.

Reageer U ontvangt binnen 3 werkdagen een reactie op uw vraag

Privacyverklaring

De gemeente Haarlem hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Informatie over uw bezoek aan de gemeentesite www.haarlem.nl wordt slechts gebruikt ter ondersteuning van technische en statistische doeleinden, en nooit ter identificatie van individuele personen. De informatie die u ons zelf verstrekt (bijvoorbeeld voor een informatieverzoek of het aanvragen van producten en diensten) wordt alleen gebruikt voor de afhandeling van uw aanvraag of reactie, en in het kader daarvan voor een eventuele informatie-uitwisseling met derden. De gegevens worden daarna overeenkomstig de eisen van de Archiefwet bewaard en vernietigd.

Om uw privacy te beschermen, geldt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Deze wet geldt ook voor persoonsgegevens die verwerkt worden via een website.

Bezoekersstatistieken

De gemeente verzamelt automatisch gegevens over het bezoek aan en het gebruik van de website. Deze informatie is anoniem. Informatie over bezoeken aan deze website (bijvoorbeeld IP-adressen) gebruikt de gemeente alleen voor bezoekersstatistieken, en om eventuele technische problemen op te lossen. De gemeente Haarlem gebruikt deze gegevens nooit om individuele bezoekers te identificeren.

De gemeente Haarlem gebruikt het opensource webstatistiekenpakket Piwik dat geen tracking cookies gebruikt, maar rapportages genereert op basis van zogenaamde serverlogs. Daarom krijgt u geen cookiemelding te zien als u de website www.haarlem.nl opent.

Gebruik van DigiD

Voor een aantal online diensten heeft u een DigiD nodig. Met uw persoonlijke DigiD kunt u zich identificeren op websites van de overheid. Zo weten overheidsinstellingen dat ze echt met u te maken hebben, en wordt mogelijke fraude met uw persoonsgegevens voorkomen.

Meer informatie en het aanvragen van DigiD op de website DigiD

Auteursrecht

Tenzij anders vermeld is op de content van deze website de Creative Commons zero verklaring (CC0) van toepassing. Dit betekent dat hergebruik van de inhoud van deze site is toegestaan, met uitzondering van items waarin staat dat daarop een auteursrechtelijke uitzondering van toepassing is.

De volgende rechten worden door Creative Commons zero verklaring niet gewijzigd en blijven dus van kracht:

  • octrooirechten en merkrechten
  • de rechten van anderen, ofwel op onderdelen van deze website ofwel op de wijze waarop de website wordt gebruikt, zoals het portretrecht of privacyrecht.

Webarchief

Het webarchief is gevuld vanaf 19 december 2014. De invulbare formulieren vindt u niet in het archief.

Bekijk het webarchief van deze website.

Colofon

De webredactie van de gemeente Haarlem beheert de content op deze website. Voor inspiratie, begeleiding en uitvoering hebben wij nauw samengewerkt met De Staat van het Web. Het ontwerp en interactiedesign zijn in samenwerking met Concept7 gerealiseerd. De technische realisatie is mede verzorgd door Alternet.

Toegankelijkheid van de website

De gemeente Haarlem geeft veel aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, bouwkwaliteit en vindbaarheid van online informatie. Iedereen moet de website van de gemeente Haarlem gemakkelijk kunnen vinden, gebruiken en bekijken. De gemeente Haarlem heeft een toegankelijkheidsverklaring opgesteld voor haar website.

Toegankelijkheidsverklaring

Is de website van de gemeente Haarlem, of onderdelen daarvan, voor u niet goed toegankelijk? Heeft u vragen, tips of opmerkingen over toegankelijkheid? Stel uw vraag via het webformulier Vraag of reactie.

Foto's overnemen van haarlem.nl

Voor foto’s op de website geldt dat derden (zoals de media of bewoners) ze alleen mogen overnemen:

  • voor redactioneel gebruik
  • voor eenmalig gebruik bij het artikel waarbij de foto ter beschikking is gesteld
  • onder vermelding van de naam van de fotograaf.