Openingstijden winkels

De toegestane winkeltijden in Haarlem zijn op doordeweekse dagen en op zaterdagen van 6.00 tot 22.00 uur. Op zon- en feestdagen mogen alle winkels open zijn van 10.00 uur tot 20.00 uur. Feestdagen zijn: Nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag, eerste en tweede Kerstdag.
Op Goede Vrijdag, Dodenherdenking op 4 mei en kerstavond op 24 december moeten alle winkels dicht om 19.00 uur (conform winkeltijdenwet).
Alle ondernemers en winkeliersverenigingen in Haarlem mogen zelf bepalen of en wanneer zij hun winkel(s) openen binnen deze venstertijden.

Meer informatie over openingstijden in het centrum staat op de website van Haarlem Marketing.

Uitzonderingen

  • Warme Bakkers en bloemenhandelaren mogen al open vanaf 8.00 uur.
  • Winkels zoals afhaal toko/pizzeria, snackbar (zonder ter plaaste nuttigen van dranken) standplaats loempia’s mogen open van 8.00 tot 22.00 uur. Dit geldt ook voor winkels voor het verhuren van fietsen e.d. En ook voor winkels en standplaatsen in musea en bij culturele evenementen in een gebouw.
  • Standplaatsen bij een evenement of markt mogen open tussen de tijden die in de evenement- of marktvergunning staan.

Verordening winkeltijden

Verordening winkeltijden op ww.overheid.nl.

Ontheffing openingstijden winkels

Een individuele ontheffing kunt u alleen aanvragen voor een bijzondere gelegenheid van tijdelijke aard. Bijvoorbeeld een 5-jaarlijks jubileum. Per geval wordt bekeken of de gewenste openstelling zich verhoudt met belangen van de woon- en leefomgeving, de veiligheid en de openbare orde.

Meer infomatie

Heeft u de informatie die u zocht niet op deze pagina gevonden? Stel uw vraag dan via het formulier Informatieverzoek. Sla het ingevulde formulier op en verstuur het per e-mail naar vragenformulier@haarlem.nl. Als u het formulier niet opslaat kunnen de ingevulde gegevens na verzending niet goed zichtbaar zijn. Als we het formulier hebben ontvangen, nemen we binnen 5 werkdagen contact met u op.

Informatieverzoek (pdf)