Ontwikkelvisie Zijlweg

De vraag naar woningen in Haarlem is groot. Daarom staan tot 2025 ongeveer 10.000 woningen gepland. Dat betekent dat de stad groeit en er meer mensen komen wonen. Door deze groei zijn meer voorzieningen nodig, zoals scholen, winkels en horeca.

Eén van de gebieden die we willen ontwikkelen is de Zijlweg en omgeving. Het gaat dan om het gebied aan de Korte Verspronckweg - Spoorwegstraat en de kruising Westelijke Randweg - Zijweg. We willen ongeveer 600 woningen toevoegen in dit gebied. En ruimte maken om te werken. Ook willen we de openbare ruimte verbeteren. Dit doen we door meer voorzieningen en groen.

Met het toenemende verkeer is de verkeersveiligheid een aandachtspunt. Adviesbureau Goudapel Coffeng deed in 2018 een verkeersonderzoek.

Eerste reacties

Op 17 april en 24 april was er een bijeenkomst over de ontwikkelvisie aan Zijlweg en de mogelijkheid om vragen te stellen. Reageren was mogelijk bij de bijeenkomsten maar ook op deze website. De belangrijkste reacties hadden te maken met verkeer. Vooral de kruising Spoorwegstraat en Julianalaan en de gevaarlijke situatie voor fietsers ter hoogte van de Julianalaan. 

Bijeenkomst 9 mei: eerst terugkoppeling reacties & verdere proces

De reacties presenteren we op 9 mei. Daar zal ook het verdere proces worden toegelicht. U kunt vanaf dan tot 16 mei ook weer een reactie geven op het platform. Donderdag 9 mei: 16:00 - 20:00 uur, met presentaties om 17:00 uur en 19:00 uur.

Reageren?

Van 9 mei tot 13 mei kunt u nog een reactie achterlaten op dit platform over het thema ‘Verkeer’ en over de ontwikkelvisie algemeen. Daarna is reageren niet meer mogelijk. We gaan dan alle reacties verwerken in de concept ontwikkelvisie. 

Reactie op Onwikkelvisie Laat uw reactie achter op de ontwikkelvisie

Reactie op verkeer Laat uw reactie achter over het verkeer

Inspraakperiode: 26 augustus tot 7 oktober

Tijdens de inspraakperiode kunt u ook een reactie geven via deze website. Dan organiseren wij opnieuw een bijeenkomst waar omwonenden een persoonlijke uitnodiging voor ontvangen. Wanneer is dit en hoe ziet het verdere proces er uit? Bekijk het proces.


Bij het reageren vragen wij u rekening te houden met onze gedragsregels