Ondernemen

Voor persoonlijk advies over het starten, vestigen of beëindigen van een bedrijf kunt u terecht bij het Ondernemersloket, telefoonnummer 14 023. Zoekt u informatie over organisaties die u verder kunnen helpen met ondernemen in Haarlem? Dan kunt u terecht bij het platform ‘Ondernemen in Haarlem’.
Onder 'Voorzieningen, netwerken en regelgeving' vindt u diensten die belangrijk zijn voor ondernemers in Haarlem en de regio.

Starten en vestigen

Als u zich in Haarlem wilt vestigen, kan het Ondernemersloket u helpen met informatie over bestemmingsplannen, vestigingseisen, bedrijfsterreinen en bedrijfsgebouwen in de gemeente.

Als u een uitkering heeft en een bedrijf wilt starten, kunt u terecht bij Bedrijf starten vanuit een uitkering. 

Bedrijfslocaties

De Waarderpolder is Haarlems belangrijkste bedrijventerrein. Kantoren zijn toegestaan in combinatie met industrie of opslag.

Lees meer op Bedrijventerrein Waarderpolder

Onder Vergunningen leest u meer over gemeentelijke vergunningen en voorwaarden.

Platform Ondernemen in Haarlem

Bent u een Haarlemse ondernemer, starter of wilt u uw bedrijf in Haarlem vestigen? Of zoekt u tijdelijke winkelruimte? Op het platform Ondernemen in Haarlem vindt u informatie over organisaties die u verder kunnen helpen met ondernemen in Haarlem.

Ondernemen in Haarlem

Voorzieningen, netwerken en regelgeving

Behalve het Ondernemersloket bieden ook andere instanties diensten aan die belangrijk zijn voor ondernemers.

  • www.ondernemersplein.nl is een website van de overheid. U vindt hier informatie over de landelijke regelingen voor ondernemers.
  • www.businesshuis.nl is een Haarlems platform. U kunt hier met andere ondernemers in contact komen en faciliteiten en netwerken in de omgeving vinden.

Duurzaam en veilig ondernemen

Bedrijven in de Waarderpolder die willen weten of ze teveel energie verbruiken kunnen bij de Energiecoach vragen om een energieonderzoek.

Energiecoach in de Waarderpolder

Bij Samen Veilig Ondernemen werken overheid, politie en ondernemers samen aan de bestrijding van criminaliteit. U kunt als ondernemer gratis meedoen aan diverse trainingen.

Samen veilig ondernemen

Ondernemershulp 155-Help-een-bedrijf

Zelfstandige ondernemers die moeite hebben hun bedrijfsvoering rond te krijgen kunnen terecht bij ‘155-Help-een-bedrijf’. Dit loket voor lokale ondernemers biedt u kosteloos bedrijfsadvies en ondersteuning.

www.haarlem.nl/ondernemershulp-via-155-help-een-bedrijf

Ondernemerspanel Haarlem

Via het Ondernemerspanel kunt u als ondernemer meedenken over het Haarlemse ondernemersbeleid. Het Ondernemerspanel richt zich op bedrijven en instellingen die in Haarlem zijn gevestigd, exclusief de non-profit sector in het onderwijs, overheid, zorg en welzijn.

Aanmelden Ondernemerspanel

Nieuwsberichten per e-mail

Als ondernemer kunt u zich aanmelden voor de nieuwsberichten van de Gemeente Haarlem. Hiervoor vinkt u de categorie Ondernemers aan. De nieuwsberichten worden per e-mail verzonden. U kunt hier ook uw inschrijving wijzigen of afmelden.

Aanmelden nieuwsberichten per e-mail

Suggesties verbetering regelgeving

Heeft u een idee hoe gemeentelijke procedures beter en sneller kunnen? Of heeft u een voorstel om de gemeentelijke regelgeving of dienstverlening te verbeteren? Dan hoort de gemeente het graag. U kunt hiervoor gebruikmaken van het formulier 'Klacht over de gemeente'.

Klacht over de gemeente