Huisdierencentrum

Wie overweegt een huisdier aan te schaffen kan bij het Huisdierencentrum terecht voor vragen en informatie. Daarnaast kunnen huisdierbezitters advies krijgen over het welzijn van hun dieren op het gebied van voeding, verzorging en gedrag.

Om bezoekers een indruk te geven van verschillende dieren en hun huisvesting en verzorging zijn in het centrum verschillende kleine huisdieren (met uitzondering van honden en katten), zoals knaagdieren, konijnen, reptielen, vogels en pluimvee. Kinderen kunnen bij het centrum kennismaken met de dieren.

Ook besteedt het Huisdierencentrum aandacht aan dieren rondom de woning, zoals bijen, vlinders, vleermuizen, egels en amfibieën. Bezoekers kunnen bij het centrum terecht met vragen over hoe zij hun tuin diervriendelijk kunnen inrichten of bijvoorbeeld egels meer kunnen aantrekken. Het terrein van het centrum is een voorbeeld voor bezoekers die hun tuin graag plant- en diervriendelijk willen maken.

Er worden regelmatig lezingen, workshops of themamiddagen georganiseerd voor jong en oud. Dit zijn educatieve activiteiten, vaak gericht op dierwelzijn, -verzorging of -gedrag.

Openingstijden en contact

Huisdierencentrum Haarlem

Van Oosten de Bruijnstraat 64, 2014 VS Haarlem
Telefoon: 023 551 1001
E-mail: huisdierencentrum@haarlem.nl 
Facebook: www.facebook.com/huisdierencentrumhaarlem

Openingstijden

Ma:     gesloten
Di:      12.00 – 17.00
Wo:    10.00 – 12.30 / 13.00 – 17.00
Do:     12.00 – 17.00
Vr:      12.00 – 17.00
Za/Zo  12.00 – 17.00 In december en januari: 13.00-17.00 uur

Beide kerstdagen en Nieuwjaarsdag gesloten.
 

Activiteiten

Het Huisdierencentrum organiseert regelmatig diverse activiteiten zoals lezingen en workshops.

Bekijk het overzicht.

Educatief aanbod

Bij het Huisdierencentrum zijn leskisten beschikbaar.

Bekijk het aanbod.

Stichting BEDENK en Stichting Egelopvang

Op het terrein van het Huisdierencentrum Haarlem zijn ook stichting BEDENK en Stichting Egelopvang Haarlem e.o. gevestigd.

Stichting BEDENK is een particulier initiatief dat zich inzet voor de opvang en herplaatsing van (met name) knaagdieren en konijnen. Bij opvang kan het gaan om afstandsdieren, maar ook om tijdelijk verblijf, zoals tijdens vakantie of ziekenhuisopname van de eigenaar.
Voor herplaatsing van kleine huisdieren kan contact opgenomen worden met de Stichting. Herplaatsing gebeurt onder voorwaarden die het welzijn van de dieren op het nieuwe adres moet garanderen.

Zie voor meer informatie www.stichtingbedenk.nl of mail naar bedenk@stichtingbedenk.nl.

Stichting Egelopvang Haarlem e.o. vangt zieke, gewonde of verweesde egels op die tijdelijk niet zelfstandig in de natuur kunnen overleven. De opvang verzorgt en revalideert de egels om ze vervolgens zo spoedig mogelijk terug te laten keren naar de natuur, waarbij ze zoveel mogelijk soorteigen gedrag kunnen blijven vertonen. Ook geeft de egelopvang voorlichting over de leefomgeving van de egel, welke gevaren er zijn en wat u kunt doen als u een egel vindt.

Zie voor meer informatie www.egelopvanghaarlem.nl of mail naar egelopvanghaarlem@gmail.com.