Duurzaamheid

NME Haarlem werkt samen met de Groene Mug aan het duurzaamheidsprogramma van de gemeente Haarlem. Wij organiseren actieve duurzaamheidslessen en -projecten voor de hoogste groepen van de basisschool en het voortgezet onderwijs. De onderwerpen zijn energiebesparing, duurzame energie, afval(stoffen), klimaatverandering, circulaire economie en duurzaam leven. Er wordt aangesloten bij diverse vakken en kerndoelen. Scholen kunnen de lessen aanvragen via Marie-José Brandsma.
Daarnaast legt NME Haarlem bij elk onderwerp en onderdeel een link met het thema duurzaamheid. Zo leren kinderen bijvoorbeeld op de schooltuinen over het ecosysteem, klimaatverandering en biodiversiteit.

Afvalprojecten

Wij organiseren projecten over zwerfafval en afvalscheiding voor alle groepen van de basisschool en het voortgezet onderwijs. Leerlingen gaan actief met het thema (zwerf)afval aan de slag en bedenken oplossingen voor het afvalprobleem. Vaste onderdelen zijn: lessen en excursies, afval opruimen rond de school en sportieve en creatieve workshops. Aanvragen voor afvalprojecten kunnen via Marie-José Brandsma.

Lesmateriaal

Ter ondersteuning van de afval- en duurzaamheidslessen heeft NME Haarlem verschillende lesmaterialen beschikbaar:

  • Leskisten, zoals leskist ‘Groene Energie’ of ‘Afval, dat gooi je niet zomaar weg!’;
  • Projecten, zoals  ‘Energieke Scholen’ of ‘The Waste Away Challenge’;
  • Boeken, zoals over  klimaatverandering en duurzame energie, maar ook leuke voorleesboeken over het thema duurzaamheid voor alle leeftijden;
  • Spellen, zoals het ‘Groene Voetenspel’, over de mondiale voetafdruk of het ‘IJsberenspel’, over klimaatverandering.

De materialen zijn te reserveren via www.nmewijzer.nl