Voorjaarsevenement

  • zaterdag 22 april 2017 - 11:00 t/m.
poster voorjaarsevenement
Poster voorjaarsevenement

Dit vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 april 2017. Deelnemers bieden een bijzonder sortiment planten, heesters, zaden, tuinmaterialen en onderhoudsproducten aan voor de sier-, moes-, balkon- en daktuin. Het duurzaam tuinieren staat centraal.

EEN BREED EN BIJZONDER AANBOD
Tuinen maken een zeer belangrijk deel uit van het groen dat wij nog hebben, vooral in het westen van ons land. Er zijn dan ook geen bubbelbaden, tuinkeukens, terrasverwarmingen, brocante, tuinschilderijen of andere sierelementen voor de tuin. Maar wel planten in veel, heel veel bijzondere soorten voor de sier- en de moestuin, voor het balkon of dakterras. Daarnaast zijn er ook deelnemers met milieuvriendelijk tuinhout, mooi hoogwaardig gereedschap en met minuscuul kleine beestjes ter bestrijding van plaagbeestjes. Andere standhouders geven bemestings- en verzorgingsadviezen en verkopen het benodigde materiaal. Ook de ‘wilde dieren’ rond de woning, denk aan tuinvogels, vlinders en egels, krijgen aandacht. Neem wel zelf tassen mee voor de aankopen, dat scheelt onnodig afval.

KINDERACTIVITEITEN EN HORECA
Het is een evenement voor het hele gezin, neem dus gerust de kinderen mee. Een aantal deelnemers bieden activiteiten voor kinderen aan. In de Stadskweektuin  is een kleine speeltuin, een kabouterpad en een dierenweide. Wie moe en hongerig is geworden van het ‘tuinshoppen’, kan bij één van de horecabedrijven terecht op het terrein.

GRATIS TOEGANG

WAAR:
Haarlemmer Kweektuin
Kleverlaan 9
Haarlem

22 en 23 april 2017 van 11.00 tot 16.00 uur
Ruime parkeergelegenheid vindt men in de nabij gelegen Cronjé-garage. Voor meer informatie kunt u bellen naar NME-Haarlem: telefoon: (023) 511 47 02.