NME Haarlem

Natuur en Milieueducatie (NME) Haarlem biedt educatie om mensen te leren duurzaam te denken en doen, zodat Haarlem groener, diervriendelijker, gezonder en klimaatbestendiger wordt. Deze educatie vindt plaats op 2 stadsboerderijen, het huisdierencentrum, 4 schooltuincomplexen en op de Haarlemmer Kweektuin. Op deze locaties organiseren we educatieve activiteiten zoals workshops, gastlessen en rondleidingen. Ook gaan we naar scholen toe.

Huisdierencentrum

Hier kunt u meer te weten komen over gedrag, voeding en verzorging van verschillende soorten kleine huisdieren. Ook zijn er voorbeelden hoe u uw tuin diervriendelijker maakt voor bijen, egels, vleermuizen, egels en amfibieƫn.

Lees meer >

De Haarlemmer Kweektuin

De tuin is een ecologisch stadspark voor duurzaam denken en doen. Ook vindt u er natuurspeeltuin de Paddenpoel. Iedereen is welkom om in de kweektuin te wandelen, spelen, genieten van de natuur en inspiratie op te doen. Er is veel te beleven!

Lees meer >

Stadsboerderijen

NME Haarlem beheert 2 stadsboerderijen: de Houthoeve en de Schoterhoeve. Op de boerderijen zijn natuurlijk boerderijdieren. Ook zijn er informatieborden en educatieve activiteiten over dierenwelzijn, biodiversiteit en gezonde voeding.

Lees meer >

Vrijwilligers

Wilt u vrijwilliger worden bij NME Haarlem? U bent van harte welkom! Als vrijwilliger kunt u op verschillende plekken aan het werk. Bijvoorbeeld op een van de schooltuincomplexen als begeleider van de lessen. Of u helpt mee met het onderhouden van het groen in de Haarlemmer Kweektuin.