NME Haarlem

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen zijn onze stadsboerderijen en het huisdierencentrum tijdelijk gesloten. De Haarlemmer Kweektuin is wel gewoon open voor bezoek.

Per 18 februari 2021 is de Springertuin, het wandelpark in de Haarlemmer Kweektuin, voor 3 maanden gesloten. Door het toegenomen aantal bezoekers die ook steeds vaker buiten de paden komen, is er schade aan de kwetsbare vegetatie in de tuin. Door de tijdelijke sluiting krijgt de natuur in de Springertuin de mogelijkheid zich te herstellen.

Natuur- en Milieueducatie (NME) Haarlem werkt samen met inwoners – jong en oud – aan een groene, diervriendelijke, duurzame, klimaatbestendige en schone stad. We bieden op scholen en onze locaties verschillende educatieve activiteiten, zoals workshops, gastlessen en rondleidingen. NME Haarlem staat voor duurzaam denken en doen. Doet u ook mee?

De Haarlemmer Kweektuin

De tuin is een ecologisch stadspark voor duurzaam denken en doen. Ook vindt u er natuurspeeltuin de Paddenpoel. Iedereen is welkom om in de kweektuin te wandelen, spelen, genieten van de natuur en inspiratie op te doen. Er is veel te beleven!

De Springertuin is tijdelijk gesloten voor bezoek. Door het toegenomen aantal bezoekers is er schade. Door de tijdelijke sluiting krijgt de natuur in de Springertuin de tijd zich te herstellen.

Lees meer >

Stadsboerderijen

NME Haarlem beheert 2 stadsboerderijen: de Houthoeve en de Schoterhoeve. Op de boerderijen zijn natuurlijk boerderijdieren. Ook zijn er informatieborden en educatieve activiteiten over dierenwelzijn, biodiversiteit en gezonde voeding.

Lees meer >

Huisdierencentrum

Hier kunt u meer te weten komen over gedrag, voeding en verzorging van verschillende soorten kleine huisdieren. Ook zijn er voorbeelden hoe u uw tuin diervriendelijker maakt voor bijen, egels, vleermuizen, egels en amfibieën.

Lees meer >

Vrijwilligers

Wilt u vrijwilliger worden bij NME Haarlem? U bent van harte welkom! Als vrijwilliger kunt u op verschillende plekken aan het werk. Bijvoorbeeld op een van de schooltuincomplexen als begeleider van de lessen. Of u helpt mee met het onderhouden van het groen in de Haarlemmer Kweektuin.