Werkzaamheden riool Slachthuisbuurt 16 t/m 29 december

  • 13 december 2019

Tussen 16 en 29 december 2019 voert BAM/Vandervalk+degroot onderhoudswerkzaamheden uit aan het riool van de Slachthuisbuurt. De werkzaamheden bestaan uit het repareren van het hoofdriool. Er zijn verschillende locaties waar aan het riool gewerkt wordt. De duur van de werkzaamheden varieert van 1 uur tot enkele uren. Verkeer wordt langs de werkzaamheden geleid.

Stankoverlast in woning

De riolen worden onder hogedruk schoongespoten. Door luchtdrukverschillen kunnen de sifons in de woning leeg gezogen worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de woning en het gemeentelijk riool. Op deze manier kan er rioollucht in de woning terechtkomen. Zodra u de sifons in de woning weer vult (toilet doorspoelen en de kranen even laten lopen) zal de rioollucht snel verdwijnen.

Wateroverlast in woning

Hoewel wateroverlast tijdens reinigingswerkzaamheden zelden voorkomt, willen wij u er toch op wijzen dat door luchtdrukverschillen lucht en water via de huisaansluitingen de woning binnen kunnen komen. Het kan voorkomen dat er water via het toilet van de woning omhoogkomt (of via een douche- of schrobputje). Om schade te voorkomen, kunt u uw toiletbril/deksel in deze periode zoveel als mogelijk naar beneden houden. Mocht u toch last hebben van water in uw woning, dan kunt u contact opnemen met BAM/Vandervalk+degroot.
 
U kunt tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van toilet, douche of wasmachine. Omdat schoonmaakwerkzaamheden als deze, verschillen in tijdsduur, is het niet mogelijk om aan te geven op welk tijdstip BAM/Vandervalk+degroot bij uw woning in de buurt is. Vaak is de aanwezigheid van de bekende gele auto’s meestal een voldoende signaal.