Vervolg op campagne 'Wij Haarlemmers scheiden ons afval' vandaag van start

  • 9 september 2019

Vandaag start het vervolg op de campagne van ‘Wij Haarlemmers scheiden ons afval’ om nog meer Haarlemmers te motiveren hun afval te scheiden. In 2017 startte de uitrol van de extra containers voor afvalscheiding. Het afvalscheidingspercentage lag in het begin van dat jaar op 38%. Robbert Berkhout, wethouder duurzaamheid van gemeente Haarlem: “De inzamelingsresultaten laten zien dat Haarlemmers steeds beter hun afval scheiden. Het afvalscheidingspercentage over het eerste halfjaar van 2019 komt uit op 48%. Dat is een stijging van 10% in twee jaar tijd, een heel mooi resultaat".

De campagne ondersteunt de Haarlemse doelstelling restafval te verminderen en grondstoffen uit afval te hergebruiken. In Haarlem hebben 30.000 geschikte woningen inmiddels een duocontainer voor papier en plastic, blik en drinkpakken. Spaarnelanden zet voor woningen zonder duocontainer tot en met 2021 extra containers per wijk neer voor papier, plastic, blik en drinkpakken en voor gft en etensresten.

Tips en filmpjes over afvalscheiding op YouTube

Inwoners van Haarlem geven in de nieuwe campagne van gemeente Haarlem en Spaarnelanden tips over hoe je nog beter afval kunt scheiden. Bijvoorbeeld welk afval mag in welke bak? En dat lege blikjes bij het plastic afval weggegooid mogen en deksels mogen samen met het glas in de glasbak. Ook zijn tips te zien over hoe je afval kunt scheiden als je een kleine keuken hebt. De filmpjes met tips zijn te zien op de website en het YouTube-kanaal van Spaarnelanden, via social media, lokale websites en de regionale tv-zender Haarlem 105.