Verklein de kans dat uw fiets wordt gestolen

  • 15 november 2019

Het aantal fietsdiefstallen in Haarlem stijgt. Elke maand doen zo’n 100 Haarlemmers aangifte van fietsendiefstal. De fietsen worden overal in Haarlem gestolen.

Vermoedelijk ligt het daadwerkelijk aantal fietsdiefstallen veel hoger. Slechts een minderheid van de slachtoffers van fietsdiefstal doet namelijk aangifte. Op plekken waar fietsen vaak gestolen worden, houdt de politie een extra oogje in het zeil. Daarnaast worden lokfietsen ingezet en vinden er (gerichte) controles plaats.

Wat kunt u zelf doen?

  • Uw fiets altijd op dubbel slot zetten.
  • Uw fiets ergens aan vastmaken, bijvoorbeeld aan het fietsenrek of een lantaarnpaal.
  • Uw fiets in de gratis en/of bewaakte fietsenstallingen zetten. De stallingen vindt u op www.haarlem.nl/fietsenstallingen.
  • Het framenummer, merk en type van uw fiets noteren en bewaren. Dit voorkomt niet dat uw fiets gestolen wordt, maar vergroot wel de kans dat u uw fiets terug krijgt als u met deze gegevens aangifte doet bij de politie.

Fiets kwijt?

Is uw fiets kwijt of verwijderd? Misschien is uw fiets niet gesloten, maar was uw fiets verkeerd neergezet en is uw fiets meegenomen naar de fietsopslag Spoordijk. Kijk voor meer informatie hierover op www.haarlem.nl/fiets-kwijt-of-verwijderd.

Aangifte doen

Is uw fiets toch gesloten? Doe dan altijd aangifte via de website van de politie of bel naar 0900 - 8844 om een afspraak te maken voor uw persoonlijke aangifte op het politiebureau.