Tijdelijke opvang dak- en thuislozen op schip verplaatst

  • 30 juni 2021

Sinds november 2020 zijn er tijdelijk extra opvangplaatsen voor dak- en thuislozen beschikbaar aan boord van een passagiersschip. Het schip wordt op 7 juli verplaatst van Haarlem-Noord naar de Conradkade in de Waarderpolder.

Met de verplaatsing komt er in Haarlem-Noord weer ruimte voor het aanleggen van riviercruise-schepen die deze aanlegplaats eerder reserveerden. De locatie aan de Conradkade is ook van tijdelijke aard en duurt tot uiterlijk 1 oktober 2021. Vanaf uiterlijk 1 oktober ligt de Aurora voor de winterperiode weer aan de Spaarndamseweg. Op dat moment zijn er ook nog cliënten aan boord tot waarschijnlijk 1 november.

De tijdelijke opvang op het schip werd vorig jaar in het leven geroepen. In verband met corona en de 1,5 afstand van elkaar konden niet alle daklozen in de bestaande opvangvoorzieningen geplaatst worden. Het schip biedt plaats aan gemiddeld 35 personen  en maximaal 50. Mensen hebben er een eigen kamer waar ze dag en nacht kunnen zijn. Er zijn altijd begeleiders en beveiliging aan boord. Deze inzet is gericht op het zorgen voor een goede gang van zaken op en rond het schip, het ondersteunen van cliënten bij het maatschappelijk herstel en het voorkomen van overlast gevend gedrag op en rond het schip.

Ondernemers in de Waarderpolder worden nader geinformeerd.