Stembureauleden en stemmentellers gezocht

  • 12 februari 2019

UPDATE: Wij zoeken alléén nog stemmentellers! Leden voor het stembureau zijn er meer dan voldoende.

 

Tijdens de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen op 20 maart en de verkiezingen van het Europees Parlement op 23 mei, kunnen Nederlandse inwoners weer hun stem uitbrengen. In gemeente Haarlem kan dit op maar liefst 78 plekken. Om de verkiezingen goed te laten verlopen zijn we voor beide data op zoek naar stembureauleden en stemmentellers.

Stembureaulid

UPDATE: Wij hebben geen stembureauleden meer nodig!

Als stembureaulid zorgt u ervoor dat het stemmen en het tellen van de stemmen volgens de regels verloopt. In ieder stemlokaal is een voorzitter aanwezig die zich laat helpen door de overige stembureauleden. Als stembureaulid bent u 18 jaar of ouder, klantgericht, zelfverzekerd en stressbestendig. U kunt kiezen of u zich de hele dag (van 7.30 uur totdat het stemmentellen klaar is), of een dagdeel (van 7.30 uur tot 16.00 uur of van 16.00 uur totdat het stemmentellen klaar is) beschikbaar stelt. Voor uw werkzaamheden als stembureaulid ontvangt u € 80 per dagdeel en € 160 als u de hele dag actief bent. Deze vergoeding wordt aangemerkt als belastbaar inkomen.

Stemmenteller

Als stemmenteller start u om 21.00 uur op de dag van de verkiezingen. U bent 18 jaar of ouder en fysiek in staat om stemmen te tellen. De eindtijd voor het tellen van de stemmen is niet van tevoren aan te geven. Dit is afhankelijk van het aantal stemmen en hoe snel er geteld kan worden. Het tellen van de stemmen kan tot na middernacht duren. Voor uw werkzaamheden als teller ontvangt u € 35. Deze vergoeding wordt aangemerkt als belastbaar inkomen.

Aanmelden

Update: U kunt zich alleen nog aanmelden als stemmenteller!

Via het online aanmeldformulier kunt u zich aanmelden als stembureaulid of stemmenteller. Na het versturen van het formulier komt u in ons ledenbestand. We nemen contact met u op. U kunt dan aangeven of u voor één of voor beide verkiezingen beschikbaar bent.

U kunt zich ook aanmelden door een e-mail te sturen naar verkiezingen@haarlem.nl met uw gegevens of bellen met (023) 511 51 82.