Schrijf je in voor de introductiebijeenkomst crowdfunding en crowdsourcing

  • 9 januari 2018

Ben je betrokken bij een initiatief waardoor Haarlem een fijnere plaats wordt om te wonen, werken of verblijven? En ben je op zoek naar manieren om geld te werven en mensen actief bij het initiatief te betrekken? Kom dan 7 februari 2018 om 19.30 uur naar de introductiebijeenkomst over crowdfunding en crowdsourcing in de Stadsbibliotheek.

Wat leer je?

Met crowdfunding en crowdsourcing start je een campagne om geld, hulp en materiaal in te zamelen voor je initiatief. Zo realiseer je niet alleen een project voor je buurt of stad maar je zorgt meteen voor meer betrokkenheid bij, en een grotere bekendheid van, je project.

Tijdens deze introductie wordt je meegenomen, aan de hand van inspirerende voorbeelden uit Haarlem en van elders, in het werven van nieuwe fondsen, materialen en vrijwilligers. Je leert wat voor projecten zich lenen voor crowdfunding en crowdsourcing, hoe je anderen enthousiast maakt voor je initiatief, hoe je een campagne opbouwt en wat voor acties je kunt inzetten om je initiatief op de kaart te zetten.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen (vrijwilligers, ondernemers, organisaties) die betrokken is bij initiatieven die maatschappelijke meerwaarde beogen. Voor beginners én gevorderde initiatiefnemers. Wil je na deze bijeenkomst actief aan de slag met een wervingscampagne voor je eigen initiatief, dan kun je binnenkort meedoen aan de vervolgworkshop.

Waar en wanneer?

Woensdag 7 februari 2018, 19.30 - 21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Stadsbibliotheek, Gasthuisstraat 32, 2011 XP Haarlem

Wie geeft de introductie?

Gemeente Haarlem wil in het kader van ‘Samen Doen’ bewoners, ondernemers en partners ondersteunen bij maatschappelijke initiatieven. Er zijn veel initiatiefnemers op zoek naar middelen en mensen voor hun initiatief. Daarom heeft de gemeente Martijn Arnoldus, directeur van Voor je Buurt en Haarlemmer gevraagd een training te verzorgen voor iedereen die hierin is geïnteresseerd. Voor je Buurt helpt lokale maatschappelijke initiatieven in heel Nederland met het opzetten van wervingscampagnes voor geld en vrijwilligers. Dat doet Voor je Buurt onder andere via het landelijke platform voorjebuurt.nl.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst is noodzakelijk en kan door een e-mail te sturen naar initiatief@haarlem.nl onder vermelding van 'Crowdfunding Haarlem' met opgave van het aantal personen.