Regio Zuid-Kennemerland viert Dag van het Leerrecht op Nova College Haarlem

  • 22 maart 2019

Het regionaal bureau Leerplein van de regio Zuid-Kennemerland en IJmond greep donderdag 21 maart de landelijke Dag van de Leerplicht aan om een Dag van het Leerrecht te vieren op het Nova College aan de Zijlweg in Haarlem. Het programma was bedoeld om studenten duidelijk te maken hoe belangrijk het is om een opleiding te volgen en geen lessen te verzuimen.

De studenten Juridisch administratief dienstverlener van het Nova Juridisch Loket waren de initiatiefnemers van een groot deel van de dag. Programmamaker Bas van Teylingen was dagvoorzitter.

Onderwijswethouders Jur Botter (Haarlem), Sjaak Struijf (Heemstede), Joop Berendsen (Zandvoort) en RMC-medewerker Willemke Wiedijk en leerplichtambtenaar Nuriye Yollu namen deel aan deze dag. Deze deskundigen gingen in gesprek met de studenten tijdens een kahootspel en workshops over de rechten (en plichten!) die studenten hebben in het onderwijs.

Workshops

Ook waren er vier workshops over onderwerpen als: Wat zijn je rechten en plichten in het onderwijs wanneer je 18 wordt? Hoe kun je het best solliciteren? Hoe kun je een professioneel netwerk opbouwen via sociale media? Hoe organiseer en plan je je schoolwerk?

Aan de Dag van het Leerrecht deden bijna vijftig leerlingen mee van de opleidingen Mode handel en Juridisch administratief dienstverlener.