Panorama Nederland komt naar Haarlem

  • 1 november 2019

Van 19 tot en met 24 november is Panorama Nederland te bekijken in de Doelenzaal van de Bibliotheek in het centrum van Haarlem. Panorama Nederland laat zien hoe Nederland er in 2040 uit zou kunnen zien. Het College van Rijksadviseurs is de bedenker van de expositie. Het Panorama reist kriskras door Nederland en doet nu Haarlem aan.

In de bibliotheek is een 360 graden verbeelding op ooghoogte te zien waarbij de bezoeker zelf een blik werpt op hoe Nederland er in de toekomst uit kan zien. Het toekomstbeeld dat geschetst wordt heeft als thema ‘een schoner, hechter en rijker Nederland. Iedereen is welkom om de expositie te komen bekijken en met eigen ogen te zien wat deze begrippen eigenlijk inhouden.  

De stad Haarlem is doorlopend in ontwikkeling en staat voor grote uitdagingen op het gebied van energietransitie, groei van de stad en mobiliteit. Het panorama sluit hier mooi op aan. Er is gestart met het opstellen van de Omgevingsvisie, een richtinggevend beeld voor de manier waarop Haarlem omgaat met onder meer bovenstaande vraagstukken. In de bibliotheek wordt aan bezoekers dan ook gevraagd om hun ideeën hierover mee te geven. 

Bekijk meer informatie over de expositie.