Op weg naar een veilige digitale identiteit. Helpt u mee?

  • 6 maart 2020

De gemeente Haarlem zoekt deelnemers voor een onderzoek. Een onderzoek waarin u een app kunt uitproberen waarmee u zichzelf kunt identificeren. ‘Uw digitale identiteit goed geregeld’, dat vinden we in Haarlem belangrijk.

Een app die alleen deelt wat nodig is

‎Als je onder de 25 bent en je wil een fles wijn of een pakje sigaretten kopen of naar een 18+ club, dan moet je identificeren met een pasje. Daarop staat veel meer dan alleen je leeftijd. Informatie waar de verkoper of portier niets mee hoeft. Ook op internet moeten we vaak bewijzen wie we zijn met meer informatie dan strikt noodzakelijk. Met deze app gaan we kijkenof dat slimmer kan met meer respect voor privacy. Dus een app die per situatie alleen noodzakelijke gegevens deelt.

Wilt u een app uitproberen waarmee u zichzelf kunt identificeren?

Heeft u op donderdag 12 maart 2020 een uur de tijd om mee te doen tussen 10:00-12:00 of 14:00-16:00? Dan bent u van harte welkom om mee te doen aan dit onderzoek bij de gemeente Haarlem in de publiekshal aan de Zijlvest 39, Haarlem.

Wie zoeken we?

Voor deze testronde zijn we op zoek naar mensen die in het bezit zijn van een Iphone.

Meedoen?

Via deze link komt u op een pagina waar u zich kunt aanmelden voor het onderzoek. Er worden enkele vragen aan u gesteld om te bepalen of u binnen de doelgroep valt. Uit alle aanmeldingen selecteren wij een aantal kandidaten en we nemen contact op om uw deelname te bevestigen.

Waarom?

Veel inwoners maken zich terecht zorgen over het delen privacygevoelige informatie. Haarlem werkt samen met het ministerie van Binnenlandse zaken en de gemeenten Almere, Amsterdam en Leiden aan de ontwikkeling van een Digitale Identiteit.