Ontwikkelingen Europaweg, denkt u mee?

  • 22 maart 2019

Haarlem is een populaire stad waar veel mensen willen (blijven) wonen. De vraag naar woningen is groot. De gemeente wil daarom tot 2025 10.000 woningen en voorzieningen bouwen. Denk hierbij aan scholen en ruimte om te sporten.

Eén van de gebieden waar de gemeente kans ziet woningen toe te voegen is de Europaweg en omgeving. Ook wil de gemeente van de Europaweg een levendige, groene stadstraat maken. De route van Schalkwijk naar het centrum wordt zo verbeterd. De Europaweg verandert in een smallere straat met meer groen.

Maar waar moeten we rekening mee houden bij deze ontwikkelingen?

Voordat er gebouwd kan worden horen wij graag uw inbreng bij het opstellen van de spelregels voor de nieuwe plannen. Zo zijn we op dinsdag 19 maart in het winkelcentrum Schalkwijk in gesprek gegaan met voorbijgangers en bewoners. Op 27 maart gaan we in Moeder van de Verlosserkerk (Prof. Eijkmanlaan 49) van 16.00 tot 20.00 uur hierover nogmaals met u in gesprek. Daarna presenteren we op donderdag 11 april in wijkcentrum De Ringvaart (Floris van Adrichemlaan 98) een specifiek plan (een concept-visie) aan de hand van de gegeven reacties en eerder vastgestelde uitgangspunten over bouwen. Deze inloopbijeenkomst is van 16.00 tot 20.00 uur met een korte presentatie om 16.00 uur, 17.00 uur, 18.00 uur en 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Kunt u er niet bij zijn?

Vóór 1 april kunt u uw reactie achterlaten op www.haarlem.nl/europazone. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen via europazone@haarlem.nl.