Nieuw paspoort nodig? Maak nu een afspraak!

  • 17 april 2019

Gaat u dit jaar op vakantie en heeft u een nieuw paspoort nodig? Maak dan op tijd een afspraak!

U kunt op maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur op afspraak terecht in de publiekshal en op donderdag tussen 11.00 en 20.00 uur. U kunt ook zonder afspraak langskomen. Dit kan alleen tussen 9.00 en 11.00 uur. Houd dan wel rekening met wachttijden. U kunt online een afspraak maken via www.haarlem.nl/afspraak-maken of telefonisch via 14 023.

Na 5 werkdagen klaar

Voor een nieuw paspoort of identiteitskaart moet u 2 keer persoonlijk naar de publiekshal komen. Een keer voor de aanvraag en een keer voor het ophalen. Als u een paspoort of ID-kaart aanvraagt voor uw kind, dan moet uw kind ook allebei de keren meekomen.

Uw paspoort of identiteitskaart is na 5 werkdagen klaar. Als u bij de aanvraag uw mobiele nummer doorgeeft, krijgt u een sms als het binnen is. Voor het ophalen hoeft u geen afspraak te maken.

Spoedaanvraag

Heeft u snel een nieuw paspoort of identiteitskaart nodig? Dan kunt u een spoedaanvraag doen. Als de aanvraag vóór 12.00 uur binnen is, kunt u het meestal de volgende werkdag na 10.00 uur afhalen. Voor een spoedaanvraag geldt een toeslag van € 48,60.